Δίκη Άλκη Καμπανού: Οπαδοί επιτέθηκαν σε συγγενείς κατηγορούμενου (βίντεο)

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης πριν από λίγο, όταν στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οπαδοί της ομάδας του Άρη επιτέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα ενός εκ των 12 κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ένοχοι κρίθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Κατά την έξοδο από το δικαστικό μέγαρο όπως καταγράφεται και στο βίντεο του GRTimes, οι οπαδοί του Άρη άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο- όπου πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού- μετέτρεψε τη βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Απόφαση που αναμένεται να εξηγηθεί στην πορεία της διαδικασίας, αλλά αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη διαφορά σε ό,τι αφορά τις ποινές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία τους επτά από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τους άλλους πέντε για συνέργεια.

Σύμφωνα με το GRTimes, για ηθική ικανοποίηση της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, έκανε λόγο ο δικηγόρος υπεράσπισης της κατηγορίας της οικογένειας, Γιάννης Πουλτσίδης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «η οικογένεια του Άλκη αισθάνεται ηθική ικανοποίηση. Για τον κόσμο είναι δύσκολο να καταλάβει νομικές έννοιες αλλά είχαμε ευτελή χειρισμό από την πλευρά της υπεράσπισης ότι αντί για ανθρωποκτονία, σήμερα είχαμε να δικάσουμε μια υπόθεση σωματικής βλάβης. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, θανατηφόρα σωματική βλάβη, έχουμε όταν ένα ή δυο τραύματα επιφέρουν θάνατο. Εδώ πέρα είχαμε ένα άψυχο σώμα με τριάντα χτυπήματα, ένα σώμα με είκοσι επτά χτυπήματα και ένα ακόμη σώμα με ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών στη γλουτιαία περιοχή. Μιλάμε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας έτσι ακριβώς όπως καταδικάστηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι».

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.