Δίκη Λιγνάδη – Κούρκουλα: «Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα»

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, εν μέσω αντεγκλήσεων, η κατάθεση της πολιτικού και ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του κατηγορούμενου για «βιασμό κατά συρροή» πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μάρτυρας και στενή φίλη του κατηγορουμένου χαρακτήρισε «περίεργες προσωπικότητες» τους καταγγέλλοντες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι λίγο πριν από τη σύλληψη του ηθοποιού και σκηνοθέτη «είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα…».

Γιάννης Βλάχος (συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας): Αναφέρατε τον όρο περίεργες προσωπικότητες για τους καταγγέλλοντες, τι εννοείτε;

Ελένη Κούρκουλα: Είναι κάποιοι νεαροί που λένε ότι ονειρεύονταν να γίνουν Ρουβάς ο ένας, μεγάλος σταρ ο άλλος.

Αναρωτιέμαι εγώ εκτός από την επαφή τους με Λιγνάδη, έκαναν κάτι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το χώρο; Πήγαν σε ένα Ωδείο; Μία σχολή; Μου φαίνονται περίεργοι άνθρωποι αυτοί που λένε τον πήρα από το αεροδρόμιο τηλέφωνο, πήγαμε σπίτι μου, μου την έπεσε και ξαναπήγα σπίτι του διότι ήθελα να γίνω Ρουβάς(…) Έχω καταλάβει ότι ο Αλί έκανε για λίγο καιρό δεσμοφύλακας στη Σουηδία και μετά είδα ότι είχε μία περίεργη επαγγελματική ζωή στο Ντουμπάι, είδα φωτογραφίες του, πως ξαφνικά βρέθηκε να κάνει real estate; Εγώ στη ζωή μου δεν έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, πρώτη φορά εδώ…

Η μάρτυρας στις επίμονες ερωτήσεις που συνίσταται ο χαρακτηρισμός «περίεργες προσωπικότητες» τόνισε πως δεν διέγνωσε στον πρώτο καταγγέλλοντα «ένα παιδί που μπήκε στο μόχθο της ζωής για να κατακτήσει το όνειρο του και να γίνει» και απευθυνόμενη στο δικηγόρο υποστήριξης της κατηγορίας είπε: «Να κοιτάξετε στα παιδιά σας να μάθετε πως να κατακτήσουν αυτό που θέλουν με κόπο και να μην γίνουν βίζιτες».

Μαρία Κουρτέση (συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας): Γιατί χρησιμοποιήσατε αυτή τη λέξη, βίζιτες για καταγγέλλοντες;

Ελένη Κούρκουλα: Δεν το είπα για καταγγέλλοντες. Είπα ότι παρά πολλοί που δείχνουν τα κορμιά τους στα social media είναι πολλές φορές βίζιτες.

Ο… Κουφοντίνας
Η μάρτυρας, επανέλαβε πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «φοβούμενη πολιτικό κόστος για να υπερασπίσει τον εαυτό της και την κυβέρνηση, παραίτησε τον Λιγνάδη…Υπήρχε φημολογία ότι κάτι θα συμβεί με τον Λιγνάδη. Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα. Εγώ πιστεύω ότι αυτό στηνόταν από πριν, και ξαφνικά είδαμε συνέντευξη Νίκου Σ.».

Μαρία Κουρτέση: Μπορείτε να συγκεκριμενοποιήσετε ποιοι ζηλεύουν τόσο το Λιγνάδη και τον κυνηγούν;

Ελένη Κούρκουλα: Ονομαστικά δεν ξέρω. Το θέατρο είναι άκρως ανταγωνιστικό.

Μαρία Κουρτέση: Ήταν σκηνοθέτες, ηθοποιοί;

Ελένη Κούρκουλα: Δεν ξέρω

Μαρία Κουρτέση: Τα κίνητρα τους;

Ελένη Κούρκουλα: Ο φθόνος. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με προσωπικά, βρήκαν ένα ζωηρό ερωτικά άνθρωπο για να πλήξουν τη κυβέρνηση.

Μαρία Κουρτέση: Δύο μετανάστες θα πλήξουν την κυβέρνηση;

Ελένη Κούρκουλα: Η εντύπωση μας τότε….

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας η κ. Κούρκουλα είπε πως πολλοί ηθοποιοί που θα ήθελαν να καταθέσουν υπέρ Λιγνάδη δεν ήρθαν στο δικαστήριο διότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας.

«Είπα ότι υπάρχει ένα τρομοκρατικό κλίμα. Πολλοί ηθοποιοί θα μπορούσαν να έρθουν αλλά φοβούνται διότι υπάρχει το twitter, το οποίο καταριέται, βρίζει, τα κανάλια που επί πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν κάνει την καλύτερη πληροφόρηση, οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος».

Ακολούθως στη μάρτυρα υπέβαλε ερωτήσεις ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας: Όταν επελέγετο είτε ως καθηγητής ή αναπληρωτής διευθυντής Σχολής Εθνικού Θεάτρου, υπήρχε καμία αντίρρηση;

Ελένη Κούρκουλα: Καμία. Πρώτος τον πήρε στον Εθνικό ο Κούρκουλος.

Αλέξης Κούγιας: Υπήρξε έστω και ένας να διαμαρτυρηθεί είτε αγόρι ή κορίτσι ότι εκμεταλλεύτηκε θέση καθηγητή, τη γοητεία του;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι ποτέ.

Αλέξης Κούγιας: Εδώ τον κατηγορούν ότι όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είχε χιλιάδες παιδιά, είτε στις δραματικές σχολές, είτε στα σχολεία (Αρσάκειο, Ίασμος, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κλπ), βίασε αυτούς τους τέσσερις.

Ελένη Κούρκουλα: Ποτέ δεν υπήρξε τίποτα.

Αλέξης Κούγιας: Η κυρία Κονιόρδου είναι υπουργός μέχρι το 2019, έκανε ένας δημοσιογράφος ερώτηση ότι ακούγονται ψίθυροι για τον Λιγνάδη;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι.

Αλέξης Κούγιας: Λίγους μήνες πριν από την καταγγελία, η κυρία Κονιόρδου επέλεξε τον κ. Λιγνάδη για να επανέλθει στο θέατρο. Τον επέλεξε ενώ ήταν ένας ανήθικος άνθρωπος;

Ελένη Κούρκουλα: Όχι βέβαια.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

 

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.