Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Οι 14 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που «καίνε» την κατηγορούμενη

Τι υποστηρίζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα

Σε «θρίλερ» για γερά νεύρα έχει μετατραπεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία έχει βρεθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης με το βούλευμα να αναφέρει ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε με κεταμίνη.

Από την πλευρά τους οι γιατροί αναφέρουν ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από αυτούς η κεταμίνη προς το παιδί με την κατηγορούμενη να υποστηρίζει από την πλευρά της ότι «την κεταμίνη την χορήγησαν οι γιατροί. Την μπέρδεψαν με το ροκουρόνιο».

Σημειώνεται ότι μέχρι την στιγμή που ξεκίνησε η δίκη έχουν καταθέσει 14 γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο, ο Ανδρέας Ηλιάδης και η Αγγελική Καρατζά από το Ρίο αλλά και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε για την κατηγορούμενη ότι σκότωσε την Τζωρτζίνα γιατί ήθελε να τον εκδικηθεί.

«Αυτό μύθευμα, αυτό το αφήγημα που κατασκευάστηκε από εκπομπές ότι δήθεν αυτός ο μόσχος σιτευτός είναι η αιτία που η γυναίκα αυτή σκότωσε τα παιδιά της. Αυτό αναιρέθηκε από την προηγούμενη δικάσιμο», είχε δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα τρία δεδομένα σύμφωνα με τους γιατρούς

Μέχρι στιγμής και οι 16 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν εξεταστεί έχουν καταθέσει τα ίδια πράγματα ότι δηλαδή:

Είχαν απέναντι τους ένα υγιέστατο παιδί που ξαφνικά πάθαινε κρίσεις.
Οι κρίσεις ήταν δυσεξήγητες, ενώ ποτέ δεν ήταν οι ίδιοι παρόντες.
Μοναδική αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων ήταν η μητέρα.
Την μητέρα γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν ως τέρας ψυχραιμίας αλλά και νωχελικότητας.

«Όταν το παιδί σου δεν ανταποκρίνεται το σκουντάς, φωνάζεις. Εκείνη ήρθε απλά και μας είπε ότι δεν λειτουργεί το οξύμετρο», περιέγραψε ειδικευόμενη παιδίατρος.

Ενώ μία άλλη παιδίατρος ανέφερε: «Αν με ρωτάτε, εγώ θα περίμενα να βγει φωνάζοντας η μητέρα. Να ουρλιάζει. Άλλοι γονείς κάνουν έτσι για πιο απλά πράγματα. Αντιθέτως με την μητέρα, η νοσηλεύτρια άρχισε να φωνάζει ”Τρέξτε γρήγορα!”».

Στην μεν απόπειρα δολοφονίας την 11η Απριλίου, η πλευρά Πισπιρίγκου καθιστά υπαίτιο για την τετραπληγία της Τζωρτζίνας τον αναισθησιόλογο, που, όπως λέει, καθυστέρησε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε δηλώσει: «Ένας από τους υπαιτίους της τετραπληγίας της Τζωρτζίνας είναι και ο κύριος Χασαπόπουλος».

Ο κύριος Χασαπόπουλος πάντως, περιέγραψε στην κατάθεση του το πώς ο ίδιος μαζί με τους συναδέλφους του πάλεψαν επί 55 λεπτά και τελικά κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή το παιδί.

«Επανήλθε το χρώμα στο προσωπάκι της και προσπαθούσε να πάρει ανάσα. Αρχίσαμε να κλαίμε. Ακόμα και εγώ που είμαι πολύ έμπειρος, 40 χρόνια γιατρός, έκλαιγα. Δεν μπορούσα να κρατηθώ που το παιδί ξαναγύρισε στη ζωή!», είχε αναφέρει ο αναισθησιολόγος.

Ενώ, ο παιδοκαρδιολόγος είχε πει: «Το ότι δεν βρήκα το παραμικρό πρόβλημα στις εξετάσεις της μικρής μετά την ανακοπή επιβεβαιώνει ότι και η ανάνηψη από τους γιατρούς έγινε σωστά και ότι δεν είχε προηγούμενο νόσημα. Ένα καρδιοπαθές παιδί θα είχε πεθάνει»

Ο αναισθησιολόγος μάλιστα απάντησε και σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με την κεταμίνη.

Πρόεδρος: Υπήρχε κεταμίνη στο βαλιτσάκι σας;

Αναισθησιολόγος: Ναι υπάρχει όπως και αλλά αναισθητικά.

Πρόεδρος: Χρησιμοποιήθηκε από εσάς εκείνη την ώρα της ανάνηψης;

Αναισθησιολόγος: Όχι, δεν χρησιμοποιήθηκε και δεν υπήρχε και λόγος. Το παιδί ήταν νεκρό. Δεν υπήρχε λόγος να δοθεί κατασταλτικός παράγοντας.

Δεν υπήρχε αιτία για τον θάνατο, λένε οι γιατροί

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη και πως η ανακοπή δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα.

«Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον αναρωτιόμασταν “γιατί, τι έγινε;” Δεν πεθαίνει έτσι ένας άνθρωπος. Πρέπει να έχεις κάτι για να πεθάνεις… Στη μικρή τουλάχιστον μέχρι τις 9/4 δεν υπήρχε καμία αιτία», σημείωσε παιδίατρος.

Κι ενώ οι υγειονομικοί δια του αποκλεισμού «δείχνουν» τη Πισπιρίγκου εκείνη αντικρούει τις κατηγορίες προτάσσοντας το ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή οι γιατροί χορήγησαν κατά λάθος τη δόση κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα.

Η κατηγορούμενη υποστηρίζει πως έμαθε την κεταμίνη εκ των υστέρων από την τηλεόραση και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αν και στο προσκεφάλι της μικρής στο νοσοκομείο υπήρχε αναρτημένο χαρτί με τα φάρμακα έκτακτης ανάγκης με τις δοσολογίες τους, όπου μεταξύ αυτών υπήρχε και η κεταμίνη.

Στην συνέχεια της δίκης μάλιστα, η κατηγορούμενη αναμένεται να ερωτηθεί από την έδρα γιατί λίγες μέρες πριν επέλθει ο θάνατος της Τζωρτζίνας αναζητούσε στο διαδίκτυο «ουσίες που σκοτώνουν».

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.