Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Θα αποχωρήσω από την υπεράσπιση» λέει ο Κούγιας

Ανατροπή στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιριγκου, προκαλεί η ανακοινωση του Αλέξη Κουγια ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 35χρονης κατηγορουμενης παιδοκτόνου.

Ο Αλέξης Κουγιας οδηγήθηκε, όπως ο ίδιος είπε στο δικαστήριο, σε αυτή την απόφαση μετά την ομόφωνη απόφαση του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου να απορρίψει ομόφωνα και τα υπόλοιπα αιτήματα της υπεράσπισης, σχετικά με την επανακλήτευση του καθηγητή τοξικολογίας, Νίκου Ράικου και την κληση νέων μαρτύρων στην υπόθεση.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Σήμερα ο συνήγορος ρώτησε πόσες συνεδριάσεις έχουμε κάνει. Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε: «αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Λίγο αργότερα ήρθε και επίσημα η παραίτησή του

«Ως υποβλήθηκε το αίτημα περί διακοπής της δίκης απορρίπτεται ομόφωνα καθώς δε συντρέχει κανένας λόγος ανωτέρας βίας» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας πως θα γίνει διάλειμμα και στο μεσοδιάστημα ζήτησε από τον κ. Κούγια να αποφασίσει.

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδα μου.
Πρόεδρος: Που πάτε κύριε συνήγορε; Ένα σεβασμό στο δικαστήριο!
Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.
Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;
Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.
Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;
Κούγιας: Ωραία παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφαση μας αν θα επανέλθουμε» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αποδέχομαι την παραίτηση ζήτω να διοριστεί συνήγορος» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις ανέβηκε στο βήμα.
Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.

dikaiologitika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.