Δικηγόρος θυμάτων Μάτι: «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους, θα πέσουν μάσκες»

Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την χώρα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο δικηγόρος των θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία.

Όπως είπε, ολοκληρώθηκε η φάση της ανάκρισης για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, με την απολογία όλων των κατηγορουμένων και πλέον σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, το πόρισμα του ανακριτή βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος διαπίστωσε κακουργήματα.

«Το σοβαρότερο είναι πως θα φτάσει η δικογραφία στο δικαστήριο», είπε, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει απόπειρα κάλυψης κάποιων εμπλεκομένων. «Ασφαλώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να καλύψουν κάποιους. Ο τότε Υπουργός Τόσκας επιχειρούσε και έπρεπε να είναι κατηγορούμενος. Βεβαίως και υπήρξαν πιέσεις κατά την ανάκριση και θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο» εξήγησε.

«Στο Δικαστήριο θα πέσουν προσωπεία και μάσκες»

Όπως είπε ο κ. Καπερνάρος, στο δικαστήριο πρόκειται να αποκαλυφθούν και άλλα, για την υπόθεση, που ως σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά. Μάλιστα, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη φωτιά στους δύο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ανέφερε ότι «εκεί θα πέσουν προσωπεία και μάσκες».

Από την πλευρά του, κάτοικος του Νέου Βουτζά δήλωσε ότι η αλήθεια θα λάμψει ενώ εγκαυματίας από την φωτιά έκανε λόγο για πλήρη αδιαφορία από το κράτος.

«Τρία χρόνια μετά είμαστε ακόμα στο πρώτο» είπε μία κάτοικος της περιοχής και συμπλήρωσε ότι η 23η Ιουλίου προκλήθηκε από ανθρώπινες ενέργειες που προκάλεσαν τη φυσική καταστροφή. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο μόνο για φυσική καταστροφή. Ζητάμε αίτημα της δικαίωσης, αλήθεια και τιμωρία» είπε.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.