Δικηγόρος θύματος βιασμού: Ο πελάτης μου βιάστηκε στα 15 του από γνωστό θεατράνθρωπο – Ακόμα 3 καταγγελίες

Η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη, που συγκλόνισε με την τηλεοπτική του εμφάνιση στην Ελεονώρα Μελέτη, όπου περιέγραψε την σεξουαλική του κακοποίηση από την ηλικία των 15 ετών και για τέσσερα χρόνια, από γνωστό θεατράνθρωπο, μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» για το νομικό πλαίσιο της μαρτυρίας. Η Μαρία Κουρτέση αναφέρθηκε στην κακοποίηση του πελάτη της και την εξέλιξη της υπόθεσης αναφορικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι στο γραφείο της υπάρχουν άλλες τρεις καταγγελίες που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η Μαρία Κουρτέση είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η μήνυση κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2021 και εξ όσων πληροφορούμαι είναι η πρώτη μήνυση η οποία επίσημα κατατέθηκε στον εισαγγελέα. Αφορά πράγματι την περίπτωση του μηνυτή, του εντολέα μου, για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης και μιλάμε για γεγονότα του 1995 με 98 που παραγεγραμμένα. Αυτό το γνωρίζουν και εισαγγελικές αρχές και το ξέρουμε. Το ζήτημα όμως είναι -και για αυτό κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και όχι έγκληση – ότι αφορά και άλλα πρόσωπα ανήλικα την εποχή εκείνη. Και μάλιστα σε εποχές που συνεχίζονται, δηλ. κατά το 2014 και 2017-18 όπως μέχρι στιγμής γνωρίζω. Έχω αυτές οι υποθέσεις στο γραφείο μου».

Για την εξομολόγηση του Βασίλη είπε: «Ο Βασίλης και ο κάθε Βασίλης που φέρεται να έχει υποστεί τέτοιου είδους ειδεχθές απεχθές έγκλημα είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι. Δεν τα έχει ξεπεράσει, κανένας δεν τα ξεπερνάει ακόμα και αν δικαστούν κάποιοι άνθρωποι. Μη νομίζουμε ότι πραγματικά ένας άνθρωπος διάγει το υπόλοιπο του βίου του με ηρεμία και ομαλότητα μετά από όλα αυτά. Πάντοτε αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ψυχικό τραύμα. Ζώντας στο εξωτερικό άκουγε μάθαινε παρακολουθούσε την επικαιρότητα. Αυτά δηλαδή που είπε και στη συνέντευξη του. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ένιωσε δυνατός, κάνει ψυχοθεραπεία πολλά χρόνια. Είναι ένα εξαιρετικά γενναίο πλάσμα και εμάς τους δικηγόρους και τους λειτουργούς της δικαιοσύνης αυτοί οι άνθρωποι μας μαθαίνουν πολλά για τη δύναμή τους» είπε η δικηγόρος του Βασίλη.

Δείτε ακόμα:  MasterChef: H πρώτη ανάρτηση του Στέφανου μετά την αποχώρησή του

«Με προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες οι οποίες όμως δεν πηγαίνουν στον εισαγγελέα και δεν γίνεται μία σωστή δουλειά και κινδυνεύουν να παραγραφούν. Πρέπει να σταματήσουν οι σκόρπιες καταγγελίες διότι αποδυναμώνεται και το πιο σημαντικό πράγμα που αφορά τα πραγματικά ειδεχθή εγκλήματα και πόσο μάλλον αυτά που αφορούν ανήλικα. Αυτά πρέπει να γίνουν επίσημα, να συμβουλευτεί το φερόμενο ως θύμα έναν δικηγόρο να αφού μαζευτούν τα στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών Σπύρος Γιατράς

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν φτάνει στον κατηγορούμενο η μήνυση έτσι απλά. Η μήνυση για να φτάσει στον φερόμενο ως δράστη θα πρέπει ο εισαγγελέας να την πάρει στα χέρια του να μελετήσει τα στοιχεία δηλαδή έγγραφα, μαρτυρίες, μάρτυρες και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μιας προκαταρκτικής εξέτασης τότε καλείται ο μηνυόμενος. Διότι ο μηνυόμενος και οποιοσδήποτε μηνυόμενος προκειμένου να απολογηθεί θα πρέπει να έχει τα πλήρη στοιχεία μιας δικογραφίας. Το αυτεπαγγελτο είναι μία αόριστη νομική έννοια. Πρέπει να είναι επίσημη είναι μία μήνυση με καταγγελία που γίνεται στον επίσημο φορέα».

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Καραμίχος: «Περάσαμε πολλές παγετώδεις περιόδους» (βίντεο)

Αναφορικά με την εξέλιξη της μήνυσης η δικηγόρος του 40χρονου Βασίλη, Μαρία Κουρτέση είπε: «Τι δουλειά έχει ένας 31χρονος με έναν 15χρονο. Υπάρχει μια συναισθηματική μεθόδευση. Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Στο γραφείο μου έχουν έρθει άλλα τρία περιστατικά, με χρόνους τέλεσης μεταγενέστερους για τον ίδιο άνθρωπο. θα καταθέσουν άμεσα στον εισαγγελέα και δεν έχουν παραγραφεί».

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι στο γραφείο της μετά τη μήνυση του Βασίλη ήρθαν άλλες δύο καταγγελίες που δεν έχουν παραγραφεί. «Τα δύο αυτά παιδιά που ήρθαν στο γραφείο μου έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα και θα καταθέσουν ως μάρτυρες στα πλαίσια της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη. Με τη δική τους εισφορά επί των καταθέσεων στη δικογραφία θα έχει τη δυνατότητα ο εισαγγελέας να την κρατήσει “ζωντανή” ώστε να κινήσει και αυτεπάγγελτες διαδικασίες» είπε η Μαρία Κουρτέση.

ethnos.gr