Δημ. Μάρκου: “Οι κατεδαφίσεις έγιναν μετά από επιλογή των καταστηματαρχών”

Διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο Αρτέμιδας-Σπάτων: “Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει γίνει θέμα συζήτησης η κατεδάφιση βοηθητικών χώρων καταστημάτων στη διασταύρωση και επί της Λεωφ. Βραυρώνος πρέπει να διευκρινιστεί ότι :

Η κατεδάφιση δεν έγινε ούτε από συνεργείο του Δήμου αλλά ούτε της Περιφέρειας Αττικής. Έγινε κατόπιν επιλογής των επιχειρηματιών αφού το πρόστιμο, το οποίο τους επιβάλλεται κάθε χρόνο από την Κτηματική Υπηρεσία, είναι δυσβάστακτο.

Όπως φαίνεται από την επισυναπτόμενη φωτογραφία οι κατασκευές αυτές είχαν δημιουργηθεί εντός αιγιαλού (μέσα από την κόκκινη γραμμή) και μετά από αυτοψία, που είχε γίνει από την Κτηματική Υπηρεσία, είχαν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετες.

Για το λόγο αυτό είχε εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης. Σημειώνεται επίσης ότι ο νόμος αποκλείει τη δυνατότητα νομιμοποίησης για τις κατασκευές που βρίσκονται εντός αιγιαλού. Ο Δήμος παρότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα εντός του αιγιαλού, εξάντλησε όλου του είδους τις παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να δοθεί λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο δεν ήταν δυνατό να γίνει”.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα - Αρτέμιδα: Τάσος Φράγκος - Όλη η αλήθεια για το ρέμα της Ραφήνας