Δημ. Πνευματικάτος: Το ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου άνοιξε τον δρόμο προς την ανάπτυξη, την υγεία, τον πολιτισμό


Η πολυ-αναμενόμενη συνεδρίαση του ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου της περασμένης Παρασκευής με θέμα: Λήψη απόφασης περί έγκρισης της Χωροθέτησης Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής», αν και κράτησε σχεδόν πέντε ώρες (5), δεν «αλλοίωσε» την ήδη ειλημμένη απόφαση της διοίκησης Πιστικίδη, να αποδεχθεί την πρόταση της διυπουργικής Επιτροπής για κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού στην από εικοσαετίας και πλέον χωροθετημένη θέση που ανήκει στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, Πλατύ Χωράφι.

Ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Δημήτρης Μισοκοίλης, εξαντλώντας κάθε επιείκεια, επέτρεψε να ακουστούν όλοι οι ομιλητές, γηγενείς και όμοροι, οι οποίοι, χωρίς να προσφέρουν τίποτε το νεώτερο, επανέλαβαν το στερεότυπο, ανέφικτο και απορριφθέν από την πολιτεία αντικελικό «μοτίβο» τους, «Όχι Κελ στο Πλατύ Χωράφι, σύνδεση με την Ψυτάλλεια».

Ο γράφων εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης & Παραγωγής Έργων της ΕΥΔΑΠ, κ. Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη, ο οποίος, καταρρίπτει όλα τα επιχειρήματα των «αντιπάλων» του ΚΕΛ, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει, ότι η «πλημμελής ενημέρωση του κοινού σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία έδωσε σε κάποιους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παραπληροφορούν και να συκοφαντούν το έργο».

Επίσης, ο κ. Βουγιουκλάκης, διατύπωσε την πικρία του ότι: «είναι επιθυμία όλων των εμπλεκομένων, να παρευρεθούμε σε μία ημερίδα, στην οποία είμαστε διατεθειμένοι θα απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση. Δυστυχώς, η εμπειρία που αποκομίσαμε με τη συμμετοχή μας σε παρόμοια εκδήλωση στο παρελθόν μας το απαγορεύει».

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Όλα όσα έγιναν στην ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ για την αποχέτευση (φωτό & βίντεο)

Η ατμόσφαιρα που επεκράτησε στη πεντάωρη συνεδρίαση ήταν η γνωστή. Δεν έλειψε το χειροκρότημα σε κάθε «ομοϊδεάτη» και ο συνήθης χλευασμός και το «πυρ ομαδόν» σε κάθε «αντιφρονούντα». Μόνο που αυτή τη φορά οι τόνοι ήταν αρκετά πιο ήρεμοι και τα πυρά «άσφαιρα».
Η πρόταση του δημάρχου τελικά έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Στις θετικές ψήφους περιλαμβάνονται οι ψήφοι των ιατρών, κ. κ. Γιώργου Χριστόπουλου και Ευάγγελου Μαυρουδή.
Τι δήλωσε ο Πιστικίδης
Οι δηλώσεις του δήμαρχου, κ. Πιστικίδη, περικλείουν αποφασιστικότητα, ευθύνη και δυναμισμό, για την ολοκλήρωση ενός έργου, που θα αλλάξει, προς το καλύτερο, τις συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των Δημοτών.
«Η σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και η ώρα των ευθυνών των εκπροσώπων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την οριστική επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος των πόλεών μας, το οποίο απασχολεί πλέον της 20-ετίας τους κατοίκους της περιοχής και αποτέλεσε σημείο αναφοράς των δημοτικών παρατάξεων στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, ανέδειξε τις πραγματικές θέσεις καθενός και έριξε τα προσωπεία.
Η δημοτική μας παράταξη δεσμεύτηκε προεκλογικά την οριστική επίλυση του αποχετευτικού μέσα σ’ αυτή τη δημαρχιακή περίοδο.
Με σταθερά και αταλάντευτα βήματα, αφού πρωτίστως αναζητήσαμε άλλες εφικτές λύσεις οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές -όχι για αντικειμενικούς λόγους κατά την εκτίμησή μας- φτάσαμε τελικά στο σημείο μηδέν. Την 30η Δεκεμβρίου 2015 συνεδρίασε η διυπουργική επιτροπή και η απόφαση της πέρασε την επίλυση της υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής σε άλλο επίπεδο. Πρόκρινε οριστικά και ανέλαβε με δική της ευθύνη, την υλοποίηση του ενταγμένου -στα προαπαιτούμενα του τελευταίου μνημονίου- έργου της αποχέτευσης αποκλειστικά των δυο μικρών δήμων μας (Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας) στη θέση Πλατύ Χωράφι. Συγχρόνως υπέβαλε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός τριτοβάθμιου, κλειστού βιολογικού, με επανάχρηση των υδάτων.
Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, η δημοτική αρχή, αποφάσισε ποιό είναι το μέγιστο όφελος για την περιοχή μας και πρόκρινε την υλοποίηση μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, παρά τους βόθρους και τα βοθρόνερα στους δρόμους μας και τους κινδύνους στην υγεία που συνεπάγονται.
Σταθεροί σ’ αυτή την απόφασή μας, καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου και αποφασίσαμε να πάμε το δήμο μας μπροστά, να δώσουμε προοπτική και κυρίως να μείνουμε σταθεροί στην υπόσχεσή μας για εξεύρεση οριστικής λύσης στο αποχετευτικό και αυτό πράξαμε.
Κάποιοι, έψαξαν να βρουν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο την θέληση των πολιτών για οριστική επίλυση του ζητήματος. Βρήκαν ομολογουμένως διάφορες προφάσεις -αίολες ή μη δεν έχει σημασία- για να μην συστρατευτούν με την οριστική επίλυση ενός προβλήματος, σε μια κατεύθυνση αναβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Μέτρησαν ψήφους και όχι προοπτικές, αλλά και εκεί έκαναν λάθος. Μέτρησαν ψήφους κατοίκων άλλου δήμου, γιατί δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών».

Δείτε ακόμα:  Μέχρι πότε παρατείνονται οι εγγραφές για τις παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα

pneumatikatos_dimitris

Δημήτρης Πνευματικάτος