“Δήμαρχε του Μαραθώνα έχεις μήνυμα”

Κύριε Δήμαρχε, ως ένας από τους μακροβιότερους εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πως η συνέπεια λόγων και έργων είναι το πεδίο στο οποίο ξεχωρίζουν οι Υπεύθυνοι από τους ανεύθυνους, οι Ειλικρινείς από τους ψεύτες και οι Ηγέτες από τους λαοπλάνους.

Όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες και αυτό είναι καλό καθώς μπορούν να αποτελέσουν την πυξίδα με την οποία πορευόμαστε στη ζωή. Για να φτάσουμε όμως σε έναν προορισμό η πυξίδα από μόνη της δεν αρκεί, χρειάζεται και χάρτης και σχέδιο. Κάποιοι όμως ή πάσχουν από σύμπλεγμα κατωτερότητας και θέλουν ν’ αποκτήσουν εξουσία για να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι κάτι, ή… η εξουσία γι’ αυτούς είναι αυτοσκοπός.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Η υποδοχή που ξάφνιασε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαο (φωτό & βίντεο)

Όλοι γνωρίζουμε πως, όταν η εξουσία είναι αυτοσκοπός, τότε υπεισέρχεται η διαφθορά και η κατάχρησή της με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολίτες να απογοητεύονται και να παύουν να ενδιαφέρονται για αυτά που τους αφορούν. Όταν όμως η εξουσία υπηρετεί τον Πολίτη-Δημότη, ο εκάστοτε Δήμαρχος και η Ομάδα του σκέφτονται, σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και τελικά πράττουν με υπευθυνότητα για το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Σαν σήμερα λοιπόν, 2 Ιουνίου 2019, κερδίσατε τις εκλογές και υποσχεθήκατε στους πολίτες ότι, με σχέδιο και πρόγραμμα, θα βγάλετε το Δήμο μας από το τέλμα και το αδιέξοδο που έχει περιέλθει. Δυστυχώς όμως οι πολίτες του ενιαίου Δήμου Μαραθώνα δεν δύνανται να αισιοδοξούν με τα όσα πληροφορούνται και τα όσα βλέπουν να γίνονται ή μάλλον να μην γίνονται καθημερινά. Ίσως γιατί βλέπουν πιο καθαρά από εσάς την αδιαφορία, την αλαζονεία, την ανεπάρκεια, την ανικανότητα…

Δείτε ακόμα:  Τρεις μεγάλες παραλίες της Ανατολικής Αττικής για βουτιές… με άνεση - Οι δύο στο Δήμο Μαραθώνα

Κύριε Δήμαρχε, η εικόνα της σημερινής διοίκησης (παρόλη την επικοινωνιακή σας προσπάθεια) θυμίζει μια μάλλον παρακμιακή και κουρασμένη εξουσία, παρά μια ενεργή ομάδα ανθρώπων με μεράκι για δημιουργία. Αυτό φαίνεται από τον σχεδόν μηχανικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, ακόμα και των μικρών, που οι αρμόδιοι ηθελημένα ή αθέλητα δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δώσουν λύση. Και όπως πολύ σωστά λένε, μια κουρασμένη εξουσία είναι χειρότερη και από μια κακή εξουσία.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Όλα όσα έγιναν στην ενημέρωση της ΕΥΔΑΠ για την αποχέτευση (φωτό & βίντεο)

Εάν αυτό δεν ισχύει, καλό θα ήταν, έστω και με καθυστέρηση δύο (2) ετών, να βάλετε σε εφαρμογή το όποιο σχέδιό σας και πρόγραμμα «πριν ψοφήσει ο γάιδαρος», γιατί διαφορετικά οι όποιες παρεμβάσεις σας θα έχουν απλώς… φιλοσοφική αξία !

Σπύρος Παππάς