Δημιουργώντας σχέση εμπιστοσύνης, με τους τετράποδους φίλους μας.. ένα όραμα των ανθρώπων του Pet Point

Ίσως, μία από τις πιο ουσιαστικές καταστάσεις μεταξύ όλων των ειδών και πλασμάτων στο στερέωμα, είναι η ανάπτυξη και ισχυροποίηση της εμπιστοσύνης.

Εμπιστοσύνη, για το πως.. αυτό που βλέπουμε, αυτό που νιώθουμε, είναι απλά αυτό. Δεν υπάρχουν τοίχοι και χάσματα… μόνο το τώρα…τώρα είμαι εδώ για σένα.

Είμαι συνοδοιπόρος σου, φύλακας για τις κακοτοπιές σου, εδώ για να σου δώσω ανιδιοτελή αγάπη, εδώ γιατί θέλω ανιδιοτελή αγάπη…αν το νιώθεις.

Συναισθηματική νοημοσύνη και σύνδεση, που οι μικροί μας τετράποδοι συνήθως, φίλοι, μας προσφέρουν απλόχερα.

Είναι εκεί, για να μας θυμίσουν συναισθήματα που ξεχνάμε μέσα στην καθημερινότητα. Εκεί για να μας πουν πως η ζωή είναι απλή και ταυτόχρονα υπέροχη.

Κάθε μέρα είναι δίπλα μας, έτοιμοι ‘’ να μας πάρουν από το χέρι ‘’, να βγούμε βόλτα..να περπατήσουμε σε μονοπάτια και να απολαύσουμε αυτές τις μικρές όμορφες στιγμές.

Ίσως εμείς οι ίδιοι έχουμε ξεγελαστεί, νομίζουμε πως είμαστε οι κυρίαρχοι τους. Ενώ στην πραγματικότητα, αυτό το τετράποδο πλάσμα αφήνεται στα χέρια μας.. να του βάλουμε λουρί, αλυσίδες, κάγκελα και διάφορα άλλα…για να μας πει ότι..ασχέτως τι θα μου κάνεις…εγώ είμαι εδώ για σένα.

Ας εμπιστευτούμε τη φύση τους, εκείνα μας εμπιστεύτηκαν.

Κάπως έτσι λοιπόν αισθανόμαστε και εμείς, στα Pet Point, και στόχος μας είναι να μεταφέρουμε και στον κόσμο που συμβιώνει με τετράποδους φίλους ότι καλό είναι να τους εμπιστευτεί, καλό είναι να προσπαθήσει να ακούσει αυτά που θέλουν να πουν.

Η αλήθεια είναι ότι, ο καλύτερος πομπός για να λάβουμε τα μηνύματα αυτά είναι η καρδιά μας… και κατ’ επέκταση είναι στα δικά μας χέρια να τους δώσουμε την ευκολία και δυνατότητα να εκφράσουν τα φυσικά τους ένστικτα, αρμονικά, σε σχέση με το περιβάλλον τους.

Ας ακολουθήσουμε τις αποφάσεις τους, εκείνα ακολούθησαν τις δικές μας.

Φυσικά, χρειάζεται και η καθοδήγηση μας, όπως και η επιμονή μας σε θέματα σημαντικά για την προστασία και ευζωία τους, ας μην γίνουμε καταπιεστικοί όμως, γιατί στο τέλος ίσως γίνουν και εκείνα.

Ας ακούσουμε λοιπόν την φωνή τους, πιθανότατα μέρα με τη μέρα θα κερδίζουν όλο και πιο πολύ την εμπιστοσύνη μας, εξάλλου σε κάποια θέματα εκείνα ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Αυτού του είδους η συνύπαρξη μπορεί να δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο και συντροφικό δεσμό & οι άνθρωποι του Pet Point όχι μόνο θέλουν να βοηθήσουν για την ισχυροποίηση αυτών των δεσμών, αλλά μπορούν και εκφράζουν το δικό τους πάθος και εμπειρίες, δίνοντας το παράδειγμα και το κίνητρο στο κόσμο που ασχολείται και συμβιώνει με τους μικρούς μας φίλους.

Ας μην ξεχνάμε όμως, πως τα βασικότερα συστατικά είναι η εμπιστοσύνη & η ανιδιοτελή αγάπη…

Μαρίνος Μπενάτος, Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής
Επιστημονικός υπεύθυνος καταστημάτων Pet Point

Διαβάστε επίσης