Δήμητρα της Λέσβου: Ντοκουμέντα από το τροχαίο- «Ο οδηγός πετούσε τα ρούχα ενώ εκείνη ψυχορραγούσε»! (φωτό)

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από κάμερες κυκλοφορίας για τον θανάσιμο τραυματισμό της Δήμητρας της Λέσβου που χτυπήθηκε από ανασφάλιστο όχημα στην Ποσειδώνος και εγκαταλείφθηκε αβοήθητη, έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η 64χρονη Δήμητρα σκοτώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην παραλιακή, στο Φαληρικό Δέλτα, και οι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες ρίχνουν φως στις συνθήκες του τροχαίου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η δικογραφία.

Τα υπομνήματα υπογράφουν ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Φίλιππος Μπρέζας που έχει διοριστεί από την τροχαία Καλλιθέας και ο πραγματογνώμονας – τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αφού παρέσυρε την Δήμητρα, την εγκατέλειψε και περίπου δύο χιλιόμετρα παρακάτω στάθμευσε το όχημα, ξεκόλλησε υπολείμματα ρούχων της Δήμητρας και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο, ενώ το θύμα κειτόταν αβοήθητο στην άσφαλτο.

Δείτε ακόμα:  Μητέρα καταγγέλλει απόπειρα αρπαγής της 11χρονης κόρης της! (βίντεο)

Ο κ. Δέδες κάνει λόγω για «ενέργεια δόλια και κατακριτέα» εκ μέρους του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε δίπλωμα τριετίας που έληξε στις αρχές Ιουνίου ενώ το ανασφάλιστο όχημα ήταν στο όνομα της συζύγου του. Η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας, περιγράφεται με λεπτομέρειες το τροχαίο στις 5:10 τα ξημερώματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η Δήμητρα της Λέσβου αργοπέθαινε για πάνω από δύο ώρες αβοήθητη, στην άκρη της Ποσειδώνος. Η Τροχαία ενημερώθηκε για το τροχαίο μετά τις 7π.μ.

Δείτε ακόμα:  Ακόμα… δεν έφτασε στον Πειραιά το τραμ έγινε το πρώτο τροχαίο! (φωτό)

Μετά από εβδομάδες αγωνίας και το Silver Alert που είχε εκδοθεί, στα μέσα Ιουνίου διαπιστώθηκε πως η Δήμητρα είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου και είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας.

Στις 15 Ιουνίου, έγινε γνωστό πως ο οδηγός ομολόγησε στην αστυνομία την εμπλοκή του. Η οικογένεια του θύματος αλλά και η διοίκηση του Silver Alert κατήγγειλαν από την πλευρά τους τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία.

Η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 του μήνα, η σορός εντοπίστηκε στο Φαληρικό Δέλτα χωρίς να ταυτοποιηθεί. Οι ημέρες περνούσαν και παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός “Silver Alert”, αυτό έγινε πολύ αργότερα, στις 25 Μαΐου, και χωρίς αποτέλεσμα. Όλον αυτόν τον καιρό, η σορός της Δήμητρας βρισκόταν στο νεκροτομείο του “Τζάνειου” Νοσοκομείου.

Δείτε ακόμα:  Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό και τον πέταξε μέσα στη θάλασσα! (φωτό)

lifo.gr