Δήμος Μαραθώνα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ (Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης) στον Δήμο μας για την θερινή περίοδο από τις 16 Ιουνίου ως και τις 30 Ιουλίου 2021.

Φέτος λειτούργησαν 4 τμήματα στο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας και 2 τμήματα στο 1ο Δημοτικό Μαραθώνα, παιδιών ηλικίας 5-8 ετών και 9-12 ετών, τα οποία απασχολήθηκαν δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους από εκπαιδευτικούς και παράλληλα απέκτησαν επιπλέον γνώσεις μέσα από το παιχνίδι.

Η λειτουργία των παραπάνω τμημάτων πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της covid-19.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Νέες θέσεις εργασίας στο Schinias Bay

Τα τμήματα λειτούργησαν κατά τις απογευματινές ώρες το πρώτο 15ήμερο, ενώ μετά το κλείσιμο των σχολείων η λειτουργία τους ήταν πρωινή 9.00πμ -13.00μμ.

Μερικές από τις φετινές δραστηριότητες του προγράμματος ήταν χορός, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, εικαστικά ακόμη και ξιφασκία.

Δραστηριότητες που βοήθησαν τους μικρούς μας φίλους να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους μετά το σχολείο, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κάνουν νέες φιλίες και να ενισχύσουν την ομαδικότητα και την συνεργασία τους με συνομήλικα παιδιά.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονιστική ιστορία: Η έγκυος ομογενής που οδήγησε από την Ουκρανία ως τη Ραφήνα, για να σώσει τα παιδιά της! (φωτό)

Το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει και πάλι με τη νέα σχολική χρονιά.