Δήμος Μαρκοπούλου: Πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Πρωτοφανής υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, που διοργανώθηκε το διάστημα 8 – 9 – 10 και 13 Φεβρουαρίου 2023, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Παρά τη συνεχιζόμενη και πολυεπίπεδη κρίση, πολίτες κάθε ηλικίας συνέρρεαν επί τέσσερεις ημέρες σαν «χείμαρρος» αγάπης και αλληλεγγύης, για να προσφέρουν – πολλοί από το στέρημα τους – είδη πρώτης ανάγκης, καταφέρνοντας να συγκεντρωθούν τρία φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας!

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν: ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, πετσέτες και παπούτσια.

Με τις πλέον αισιόδοξες επίσημες αναφορές να μιλούν για περισσότερους από 30.000 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία, καταγράφοντας μια πρωτοφανή τραγωδία για την ευρύτερη περιοχή, η μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου, απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι είναι ανεξάντλητα τα «αποθέματα» σε ευαισθησία και «αντανακλαστικά» ανθρωπιάς, σε αντίθεση με ό,τι δυσοίωνο προβάλλεται για την εποχή μας!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συγχαίρει από καρδιάς τους συμπολίτες μας, που έσπευσαν να συνδράμουν στον ανθρωπιστικό αυτό σκοπό, ανανεώνοντας παράλληλα την ελπίδα για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Ευχαριστεί επίσης τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κοινωνικών Εθελοντών του, που βοήθησαν στην πολύωρη διαδικασία έγκαιρης οργάνωσης, ταξινόμησης και συσκευασίας του τεράστιου όγκου όλων των προσφερόμενων ειδών, τα οποία μεταφέρθηκαν με ένα φορτηγό του Δήμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και με δυο φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.