Δήμος Παιανίας: Τα Ολυμπιακά Ακίνητα «επιστρέφουν»

Τέλος σε μια μακρά περίοδο βανδαλισμών και λεηλασιών των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Κλειστού Στίβου και του Βόλεϊ βάζει η παραχώρησή τους στη ΓΓΑ.

Τα οφέλη για τον Δήμο Παιανίας, με την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι πολλαπλά καθότι εκτός της επαναλειτουργίας των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στον περιβάλλοντα χώρο με την πόλη να απολαμβάνει υποδομές υψηλών προδιαγραφών και να μπαίνει στο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα Ολυμπιακά Ακίνητα βρίσκονται σε δημόσια έκταση με δασικό χαρακτήρα που ουδέποτε υπήρξαν ιδιοκτησίας του Δήμου Παιανίας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη για την αποκατάσταση των αθλητικών υποδομών ευοδώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και με την εμπλοκή μίας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, της Lamda Development.

Το έργο ξεπερνά κατά πολύ τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Παιανίας με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και φτάνει πλέον τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η τροπολογία του υφυπουργού κ. Αυγενάκη είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της μελέτης που εκπονήθηκε με δωρεά της Αιγέας ΑΜΚΕ και λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα που έμοιαζε ανυπέρβλητο: το ιδιοκτησιακό. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα είχαν ανεγερθεί σε δημόσια και δασική έκταση μέσω ειδικής νομοθετικής παρέμβασης και ουδέποτε είχαν τακτοποιηθεί έως σήμερα.

Πλέον ο Δήμος Παιανίας συμμετέχει στις εξελίξεις έχοντας λόγο και παρεμβατικότητα στο σχεδιασμό όχι μόνο σήμερα αλλά και στην λειτουργία τους με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.