Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2026, η πρώτη συνάντηση της χρονιάς με θέμα «Η γενιά του άγχους» που διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης στο «Οινοποιείο Πέτρου», παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης, Χρήστου Αηδόνη.
Η δράση εντάσσεται στον κύκλο βιωματικών συναντήσεων «Σχολή Γονέων», που διοργανώνεται από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ασπασία Τζιτζικάκη, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονέων στον σύγχρονο και απαιτητικό τους ρόλο.
Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η ψυχολόγος Ελένη Κουκούλη, η οποία με σαφήνεια και παραδείγματα τόνισε ότι δεν χρειαζόμαστε «γενιές αρίστων», αλλά γενιές που θα μπορούν να ανασαίνουν, να αποτυγχάνουν χωρίς να καταρρέουν και να μην μετρούν την αξία τους με βαθμολογίες ή ακαδημαϊκές επιδόσεις. Όπως επεσήμανε, «κανένα πτυχίο δεν αξίζει περισσότερο από την ισορροπία και την ψυχική ηρεμία των παιδιών».
Η κα Κουκούλη υπογράμμισε επίσης ότι η πιο σημαντική φράση που μπορούμε να λέμε στα παιδιά που ξεκινούν τον δικό τους αγώνα στη ζωή είναι: «Αξίζετε ήδη».
Σημαντική ήταν και η συμβολή της εκπαιδευτικού Μαριάννας Μπουλούμπα, η οποία ανέλαβε τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τις εισηγήσεις.
Επόμενη συνάντηση: Τρίτη 24 Μαρτίου 2026, ωρα: 18:30 στο «Οινοποιείο Πέτρου», με θέμα: «ΔΕΠ-Υ: Συμπτώματα και αντιμετώπιση για παιδιά και εφήβους». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
















































