Δημοσκόπηση σε Ραφήνα – Πικέρμι: Μπροστά ο Μπουρνούς με 22 μονάδες διαφορά! Μάχη στα μονοψήφια για τους υπόλοιπους!

Πολλά, πολύ ενδιαφέροντα και με εκπλήξεις για πολλούς ήταν τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την OPINION POLL στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου για την εφημερίδα «Αλήθεια», λιγότερο από ένα 6μηνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου σε δείγμα 703 νοικοκυριών ηλικίας 17 ετών και άνω με δικαίωμα ψήφου.

Ο νυν Δήμαρχος Ε. Μπουρνούς δημιουργεί ένα σκηνικό σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας έναντι των διεκδικητών της Δημαρχίας στις εκλογές του 2019,τόσο στις μετρήσεις για την πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης , αλλά κυρίως στα «ποιοτικά» στοιχεία που προέκυψαν από τις απαντήσεις των ερωτωμένων , δηλαδή στο ισοζύγιο θετικών-αρνητικών γνωμών, την αναγνωρισιμότητα (λογικό ως νυν δήμαρχος) αλλά και τα ποσοστά που προέκυψαν στα ερωτήματα περι της διαχείρισης της τραγωδίας του καλοκαιριού, αλλά και την αποτίμηση του συνολικού έργου της δημοτικής αρχής.

• «Ναυάγιο» Φαφούτη. Δεν μπορεί να πείσει και «βυθίζεται» σε ποσοστά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, δεν είναι τόσο τα πολύ χαμηλά ποσοστά του φερόμενου και ως βασικού διεκδικητή Δ. Φαφούτη, όσο το χαμηλό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών γνωμών των πολιτών για το πρόσωπό του, αλλά τα πολύ υψηλά ποσοστά όσων επιλέγουν το «δεν ξέρω δεν απαντώ» όταν ερωτώνται για τον ίδιο, ενδεικτικό της πολύ χαμηλής διεισδυτικότητας και αναγνωρισιμότητας του στην κοινωνία, ευρήματα που σίγουρα θα πονοκεφαλιάσουν και θα προβληματίσουν τον ίδιο και το επιτελείο του.

• Χαμηλά, αλλά «κρατάνε» Πιστικίδης και Χριστόπουλος, «ψηλότερα» από Φαφούτη!

Σε αντίθεση με την εικόνα αυτή, Πιστικίδης και Χριστόπουλος κινούνται μεν σε χαμηλά ποσοστά εκλογικής επιρροής και οι δύο όμως προηγούνται του κ. Φαφούτη τόσο στο ισοζύγιο θετικών – αρνητικών , όσο και στην αναγνωρισιμότητα, βάζοντας «φωτιά» στη μάχη για το β’ γυρο, ενώ και ο κος Βασιλόπουλος δίνει την ίδια περίπου εικόνα: χαμηλά μεν στην εκλογική επιρροή, αλλά με πολύ καλύτερο και αυτός ισοζύγιο θετικών-αρνητικών γνωμών έναντι του κου Φαφούτη , παρότι εξακολουθεί να δείχνει και αυτός προβλήματα αναγνωρισιμότητας.

Η διαφορά Μπουρνούς έναντι των υπολοίπων διεκδικητών φαίνεται χαώδης, αλλά το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι η σχεδόν ευθεία γραμμή περίπου ταυτόσημων ποσοστών όλων των άλλων στην αφετηρία, στην κλίμακα του 8% , με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπολείπεται των Πιστικίδη και Χριστόπουλου και το σχετικά υψηλό ποσοστό των αναποφασίστων , αλλά και όσων επιλέγουν «άλλο» για Δήμαρχο σε ποσοστά σχεδόν ίδια με των διεκδικητών.

Αναλυτικότερα και ανα τομέα τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν:

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στο ερώτημα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τη διαχείριση και την αντιμετώπιση από τη δήμο Ραφήνας – Πικερμίου των επιπτώσεων από τη φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού , το 59,1% δηλώνει «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένο, έναντι ποσοστού 30,6% που δηλώνει «λίγο» ή «καθόλου» κι ενός περίπου 10% που δε δηλώνει γνώμη.

55% ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ασυνήθιστα υψηλά σε σχέση με αντίστοιχα ευρήματα σε άλλους δήμους, είναι και τα ποσοστά ικανοποίησης και αποδοχής του παραγόμενου έργου από το Δημαρχο και τη Δημοτική αρχή, όπως προκύπτουν από τις απαντήσεις στο αντίστοιχο ερώτημα.

Ειδικότερα το 55,4% δηλώνει «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένο από το έργο του Δημάρχου, έναντι ποσοστού 42,7% που δηλώνει «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποίηση.
«ΕΙΚΟΝΑ» ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. ΘΕΤΙΚΑ-ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των ερωτηθέντων του δείγματος, για την εικόνα των υποψήφιων διεκδικητών της δημαρχίας , ως προς το ισοζύγιο θετικών-αρνητικών γνωμών, αλλά και τη διεισδυτικότητας – αναγνωρισιμότητάς τους.

Ο νυν Δήμαρχος Ε. Μπουρνούς συγκεντρώνει ποσοστό 68,1% «θετικών» και «μάλλον θετικών» γνωμών, έναντι ποσοστού 29,5% «αρνητικών» και «μάλλον αρνητικών» γνωμών δημιουργώντας ένα εντυπωσιακο θετικό ισοζύγιο της τάξης του 38,6%. Αυτοί που δεν εκφέρουν γνώμη περιορίζονται μόλις στο 2,4% !

Ο κ. Πιστικίδης (η σειρά αναφοράς των ονομάτων γίνεται με βάση τα αποτελέσματα στη θετική εικόνα) συγκεντρώνει ποσοστό «θετικών» και «μάλλον θετικών» γνωμών σε ποσοστό 51,1% και «αρνητικών» και «μάλλον αρνητικών» 21,2%. Δεν εκφέρει γνώμη το 27,8%.

Ανάλογη εικόνα και στο Γ.Χριστόπουλο, με το ποσοστό των «θετικών» και «μάλλον θετικών» να κινείται στο 44,2% και των «αρνητικών» και «μάλλον αρνητικών» στο 34,6%, ενώ δεν έχει γνώμη το 21,1%.

Ο κος Βασιλόπουλος στο «θετική» και «μάλλον θετική» εικόνα συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% με πολύ χαμηλά ποσοστά «αρνητικών» και «μάλλον αρνητικών» στο 11,6% , αλλά με το ποσοστό που δεν έχει καθόλου γνώμη για τον ίδιο να ανεβαίνει πολύ υψηλά στο 54,3%.

Στην προτελευταία θέση στο ισοζύγιο θετικών-αρνητικών , ο επικεφαλής της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Δ. Φαφούτης, ο οποίος συγκεντρώνει «θετικές» και «μάλλον θετικές» γνώμες σε ποσοστό μόλις 19% και «αρνητικές» και «μάλλον αρνητικές» γνώμες σε ποσοστό 11,9%. Εντυπωσιακά υψηλό είναι το ποσοστό όσων δεν εκφέρουν καθόλου γνώμη για τον ίδιο, το οποίο εκτοξεύεται στο 69,2% !!!

Τελευταίος ο κος Τσαλαπατάνης με ποσοστό «θετικών» και «μάλλον» θετικών» γνωμών στο 12,2% ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» κινείται το 9% και δεν εκφέρουν γνώμη το 78,8% των ερωτηθέντων. (το υψηλότερο στην έρευνα).

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ: 22 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Στην πρόθεση ψήφου ο νυν Δήμαρχος Ε. Μπουρνούς συγκεντρώνει ποσοστό 30,8% επί του δείγματος , προηγούμενος κατά 22,1% του δεύτερου.

Ο Β.Πιστικίδης συγκεντρώνει 8,7%
Ο Γ. Χριστόπουλος 8,4%
Ο Δ.Φαφουτης 8,1%
Ο Αν.Βασιλόπουλος 6,6%
Ο Χ.Τσαλαπατάνης 0,5%.

Υψηλό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων επιλέγουν να μην απαντήσουν που φτάνει το 28,2%, ενώ ένα ιδιαίτερα υπολογίσιμο 8,7% δηλώνει «άλλον» και αυτή θα είναι η «δεξαμενή» που όλοι οι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να «τραβήξουν» μέχρι την Κυριακή των εκλογών για να βελτιώσουν τη θέση τους όσο γίνεται.

Πηγή: Εφημερίδα «Αλήθεια»

Διαβάστε επίσης