Διώνη-Καλλιτεχνούπολη-Αγία Τριάδα! Ευρωπαϊκός σχεδιασμός και παρεμβάσεις αντιπυρικής προστασίας και θωράκισης

Ξεπερνούν κάθε προσδοκία σε εμβέλεια και ουσία οι παρεμβάσεις του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την αντιπυρική προστασία και θωράκιση σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε τρεις πολύ ευαίσθητες περιοχές (Διώνη, Καλλιτεχνούπολη, Αγία Τριάδα – Περιβολάκια).

Πρόκειται για διανοίξεις, εξυγιάνσεις και αποκαταστάσεις χωμάτινου οδικού δικτύου για την αντιπυρική θωράκιση των οικισμών, παρεμβάσεις που διασφαλίζουν οδούς διαφυγής των κατοίκων αλλά και άμεσης πρόσβασης πυροσβεστικών μέσων, περιμετρικά και εντός των οικισμών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εν λόγω περιοχές είναι μεταξύ των 18 πιο «δύσκολων» οικισμών πανελλαδικά, κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος αν «περιηγηθεί» στους δρόμους τους, ενώ και μόνο το γεγονός αυτό δείχνει την αξία των έργων – παρεμβάσεων, στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών που ζουν εκεί.

Όπως αναφέρει η μελέτη «αντικείμενο του έργου είναι η διάνοιξη και η αποκατάσταση δικτύου χωμάτινων οδών και αφορά εργασίες ισοπέδωσης των οδών, καθαρισμού και μόρφωσης σκάφης με απομάκρυνση των πλεοναζόντων υλικών».

Ειδικότερα:

ΔΙΩΝΗ

Κατασκευάζονται δρόμοι διαφυγής και πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων περιμετρικά και εντός του οικισμού από τις οδούς Στρ. Καβράκου προς Νταού Πεντέλης και στις οδούς Μακεδονίας και Ανεμώνης.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ

Αποκατάσταση σε βραχώδες έδαφος – καθαρισμός – εξυγίανση – μόρφωση σκάφης – δημιουργία τριγωνικών τάφρων με απομάκρυνση των πλεοναζόντων υλικών του χωμάτινου οδικού δικτύου για διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, μήκους περίπου 2 χλμ., στον ορεινό όγκο μεταξύ του οικισμού Καλλιτεχνούπολης και των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Υγείας που φιλοξενούν το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, ξεκινώντας από τη συμβολή των οδών Κεζάσογλου και Στεφάνου Γαβρά στον οικισμό Καλλιτεχνούπολη και καταλήγοντας στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Διάνοιξη οδού, σε βραχώδες έδαφος, μήκους 290 μέτρων της οδού Κανάρη ώστε να επικοινωνήσει με της οδό Ναρκίσσου που είναι περιμετρικός δρόμος της περιοχής Αγίας Τριάδας. Αποκατάσταση του χωμάτινου οδικού δικτύου, σε βραχώδες έδαφος, το οποίο έχει καταστραφεί από νεροφαγώματα, τμήματος της Λεωφ. Θεοτόκου της περιοχής Αγίας Τριάδας μήκους περίπου 370 μέτρων, ώστε να καταστεί προσβάσιμο σε οχήματα. Εξυγίανση και αποκατάσταση χωμάτινου οδικού δικτύου, σε βραχώδες έδαφος, μήκους 95 μέτρων μεταξύ των οδών Πίνδου και Ελ Αλαμέιν στον οικισμό Αγίας Τριάδας, ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα προς την έξοδο διαφυγής της οδού Δωδεκανήσου που επικοινωνεί με τη Λεωφ. Μαραθώνος για ασφάλεια των πολιτών.

ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

Περιμετρική θωράκιση στις οδούς Αρίωνος και Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Πολιτική Προστασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Εφημερίδα Polis

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.