Διπρόσωπος ο Ιανός: Δραματική προειδοποίηση ειδικών – Μην εφησυχάζετε

Όνομα και πράγμα είναι ο Ιανός σύμφωνα με τους ειδικούς και οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες καθώς αυτός ο μεσογειακός κυκλώνας κινείται πολύ αργά και τουλάχιστον μέχρι το βράδυ θα ρίξει πολύ νερό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός ήταν ξεκάθαρος. Είπε:

«Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει και να πει ότι έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι στις προβλέψεις τους. Είναι πολύ βαθύ σύστημα και θα ρίξει πολύ νερό κυρίως στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου. Είπε ακόμα ότι τον ανησυχούν εκτός από αυτή την περιοχή έως την Μεσσηνία και τα νησιά του Ιονίου.

Δείτε ακόμα:  Εργαζόμενος στο ΠΓΝΠ: «Με πίεσαν να εμβολιαστώ, προτίμησα την ανεργία και την ψυχική μου ηρεμία»

«Μπορεί να είναι απατηλό αλλά υπάρχει πρόγνωση για ακραία φαινόμενα και η βραδεία κίνησή του εξαπατά», είπε ο κ. Ζερεφός.

Πρόσθεσε ότι το κακό είναι ότι θα μείνει πολύ χρόνο στο ίδιο μέρος και έτσι θα ρίξει περισσότερη βροχή. «Τα ύψη βροχής που θα δούμε είναι μεγάλα και το τοπογραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας είναι περίπλοκο με τα ρέματα που υπάρχουν και δεν ξέρω αν έχουν καθαριστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Θα βρέχει πολλές ώρες

Δείτε ακόμα:  Απόπειρα αυτοκτονίας στο κελί του έκανε ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς - Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ Νάξου (βίντεο)

Ως έναν ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται χαρακτήρισε αυτό το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη.

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ είπε ακόμα ότι ο Ιανός σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα και αλλάζουν διαρκώς θα μπει για λίγο στην βορειοδυτική Πελοπόννησο το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι θα εξασθενήσει μόλις μπει στην στεριά αλλά το γεγονός ότι θα έχει πάρει δύναμη από τις πολλές ώρες στην θαλασσα θα βρέχει πολλές ώρες.
Τόνισε ακόμα ότι στο «μάτι» του κυκλώνα έχει ηρεμία αλλά στην περιφέρειά του θα βασανίσει κόσμο όπου χτυπήσει.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Πότε θα έχουμε ξανά 38άρια - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Όσο για την Αττική θα έχει μεν βροχές αλλά δύσκολα θα ενταθούν τα φαινόμενα.

newsit.gr