Δολοφονία επιχειρηματία: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας – «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει και μένα»

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου άπο το άγριο φονικό που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 32χρονος δράστης Α.Ρ κρατώντας ένα μαχαίρι 20 εκατοστών, μπήκε μέσα στο κατάστημα επίπλων του Σπύρου Καρέλη και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία, επειδή νόμιζε ότι είχε σχέση με την κοπέλα που ήταν ερωτευμένος.

«Η δολοφονία έγινε περίπου στις 19:15 και εγώ είχα επισκεφτεί το μαγαζί ως πελάτης. Τον δράστη δεν τον γνώριζα, τον είδα πρώτη φορά στο κατάστημα. Μπήκε μέσα σαν αστραπή φορώντας μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό και κρατώντας το μαχαίρι μητερό μήκους 20 εκατοστών τον πήρε αγκαλιά και του είπε ψηθιριστά “Σπύρο αυτό είναι για…” – το υπόλοιπό δεν το άκουσα-, και άρχισε να τον μαχαιρώνει στο λαιμό και στο σώμα» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr ο αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.

Μέσα στο κατάστημα τη στιγμή της δολοφονίας του άτυχου 35χρονου επιχειρηματία βρισκόταν και ένας πελάτης, ο Νικόλαος Δούρος, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ είδε με τα μάτια του το μαχαίρι των 20 εκατοστών στο λαιμό του θύματος και εξηγεί πώς ο δράστης δεν είχε καταλάβει πως ήταν και εκείνος μέσα στο κατάστημα επίπλων.

«Ο δράστης όταν μπήκε μέσα στο κατάστημα νόμιζε πως ο Σπύρος ήταν μόνος του. Αυτός πρέπει να παρακολουθούσε απ έξω το μαγαζί. Όταν μπήκα εγώ μέσα, ο επιχειρηματίας είχε ήδη έναν πελάτη και εμένα δεν πρέπει να με είδε. Ο φονιάς είχε δει τον πρώτο πελάτη και όταν ο άνθρωπος βγήκε έξω ο φονιάς θεώρησε πως το θύμα ήταν μόνο του. Εγώ ήμουν σκυφτός και έβλεπα ένα κρεβάτι μέσα στο κατάστημα. Όταν μπήκε μέσα ο δράστης πήγε κατευθείαν στον Σπύρο. Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει και μένα περνώντας με για τον Σπύρο. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μπορούσα να αντιδράσω, γιατί θα έπρεπε να ορμήσω πάνω του και να τον σπρώξω κάτι το οποίο δεν θα προλάβαινα, ίσως να με έσφαζε και μένα γιατί το μαχαίρι το είχε ήδη στο λαιμό του Σπύρου. Με το που γύρισα να πω κάτι του ιδιοκτήτη είδα ότι του είχε βάλει το χέρι από πίσω και το μαχαίρι είχε μπει μέσα στο λαιμό, δεν μπορούσα να κάνω κάτι» ανέφερε ταραγμένος στο protothema.gr.

Σοκαρισμένος ο αυτόπτης μάρτυρας, υπογραμμίζει στο protothema.gr πως θα μπορούσε να ήταν και εκείνος νεκρός εάν τον έβλεπε πρώτο ο δράστης ενώ κατηγορεί ως συνυπεύθυνους τους διαδικτυακούς φίλους του φονιά αφού θα μπορούσαν να καταγγείλουν την εμμονή του δολοφόνου προς το πρόσωπο του θύματος και όχι να την επικροτούν στις φωτογραφίες που ανέβαζε ο 32χρονος.

«Το μόνο που μπόρεσα ήταν να τρέξω να φωνάξω βοήθεια και να σηκωθεί και αυτός να φύγει και όπως έγινε. Μόλις πετάχτηκα εγώ έξω από το μαγαζί να φωνάξω βοήθεια εκείνος ειχε φύγει φτάνωντας σε μια απόσταση τουλάχιστον 25μέτρων. Θα μπορούσε να ήμουν και εγώ τώρα μακαρίτης. Το θέμα είναι έγιναν πράγματα που δεν θα έπρεπε να γίνουν. Πέθανε ένα νέο παιδί τσάμπα και άδικα. Οι φίλοι του δράστη που επαινούσαν με το στίγμα τους τις απειλές στις φωτογραφίες που ανέβαζε ο φονιάς στο ίντερνετ είναι το ίδιο ένοχοι για την δολοφονία του Σπύρου. Οι φίλοι του αφού έβλεπαν την εμμονή του δράστη στο πρόσωπο του επιχειρηματία γιατί δεν μίλησαν κάπου; Τι άτομα είναι αυτά που βλέπουν τις φωτογραφίες και τις επικροτούν; Τι κοινωνία είμαστε; Θα μπορούσε κάποιους από όλους αυτούς να πάρει ένα τηλέφωνο και να ειδοποιούσε την Αστυνομία και τον Εισαγγελέα και να γλιτώναμε το φονικό» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο protothema.gr.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.