Δολοφονία συζύγου Κορφιάτη: Τη ημέρα που ο εφοπλιστής ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Ζάκυνθο το κινητό εξέπεμπε στη Ραφήνα!

Στο φως φέρνει το iEidiseis, τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο.

Τα κομμάτια του παζλ κατάφεραν να ενώσουν οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και να εξιχνιάσουν τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο και την απόπειρα σε βάρος του πριν από ένα χρόνο.

Το iEidiseis φέρνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να καταφέρουν να περάσουν χειροπέδες στους κατηγορούμενους.

Η… «ΑΓΟΡΑ» ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κ.Ν., (κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή), ισχυρίστηκε ότι πήρε στην κατοχή του το φουσκωτό σκάφος του εφοπλιστή Μ.Λ., στις 07-06-2020, με σκοπό την αγορά του.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τον Δεκέμβριο του 2019 είχε δει σε αγγελία σε ιστοσελίδα το συγκεκριμένο σκάφος και είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον εφοπλιστή, λέγοντάς του ότι ήθελε να το αγοράσει.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, στις 07-06-2020 έφερε ο ίδιος ο εφοπλιστής το σκάφος στη Ζάκυνθο, προκειμένου να το κρατήσει εκείνος για λίγες μέρες και να το δοκιμάσει και αφού πήγαν μαζί μια βόλτα και συζήτησαν για την αγοραπωλησία, άφησε στο λιμάνι της Κυλλήνης, τον εφοπλιστή προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα και ο ίδιος γύρισε στο λιμάνι Πόρτο Ρώμα.

Ωστόσο από τις κάμερες κυκλοφορίας δεν καταγράφηκε ποτε το πολυτελές αυτοκίνητο του εφοπλιστή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα και συγκεκριμένα: από τις 11:00 έως 18:30 στις 07-06-2020, για το ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Πάτρα και από τις 16:00 έως και τις 23:00, στις 07-06-2020, για το ρεύμα κυκλοφορίας από Πάτρα προς Αθήνα.

Παράλληλα από τις άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων από τις 14/4/2020 έως και τις 12/6/2020 διαπιστώθηκε ότι ο εφοπλιστής επικοινώνησε μία και μοναδική φορά με το συγκεκριμένο άτομο, την επόμενη μέρα της δολοφονίας στις 10/6/2020, στις 16.55 για 110 δευτερόλεπτα.

Την ημέρα μάλιστα που ο εφοπλιστής ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Ζάκυνθο, δηλαδή στις 7/6/2020, το κινητό του όπως διαπιστώθηκε εξέπεμπε από κεραίες της Αττικής και συγκεκριμένα από τις περιοχές Ψυχικό, Χαλάνδρι, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Παλλήνη.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ

Από την πλευρά του ο εφοπλιστής επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς σχετικά με την αγοραπωλησία του σκάφους, ωστόσο διαφοροποιήθηκε στο θέμα της αγγελίας, αναφέροντας πως δεν είχε αναρτήσει ποτέ κάποια αγγελία, αλλά έψαχνε αγοραστή μέσω γνωστών.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών, κατέθεσε ένας αλλοδαπός, ο οποίος ανέφερε πως στις 04-06-2020, στις 10:00 περίπου το βράδυ, τον κάλεσε στον τηλέφωνο ο κατηγορούμενος Σ.Ν.,(κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία), λέγοντας του να πάει με το φορτηγό του στην Κόρινθο, προκειμένου να μεταφέρει ένα σκάφος, διότι το όχημα που το μετέφερε αρχικά είχε υποστεί μηχανική βλάβη.

Ο ίδιος έφτασε στο σημείο μετά από δύο ώρες και τότε ο Σ.Ν., του είπε να πάει, από την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στον Ισθμό Κορίνθου.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ναυτιλιακό γραφείο ζητά υπάλληλο

Εκεί τον περίμενε ο φερόμενος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, Π.Α., με ένα αυτοκίνητο τύπου «τζιπ».

Αφού τοποθέτησαν στο φορτηγό το σκάφος με το τρέιλερ, εκείνος αναχώρησε και πάλι με προορισμό το λιμάνι της Κυλλήνης, όπως του υπέδειξε ο Π.Α., ο οποίος παρέμεινε στον Ισθμό.

Η οδηγία ωστόσο που του έδωσε ήταν να αφήσει το σκάφος στο λιμάνι της Κυλλήνης χωρίς να χρειαστεί να το παραδώσει σε κάποιον και να φύγει.

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Ο «μεταφορέας» προκειμένου να φτάσει στο λιμάνι της Κυλλήνης, ακολούθησε το δρομολόγιο Τρίπολης-Καλαμάτας-Πύργου και όχι της ε.ο. Κορίνθου-Πατρών, διότι δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια για τη μεταφορά του σκάφους, ούτε είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς μεταφοράς.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ

Οι αστυνομικοί ωστόσο μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη χώρου στάθμευσης σκαφών στο Μοσχάτο, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει αντίθεση με τα όσα είχαν ισχυριστεί οι προηγούμενοι στις καταθέσεις τους και αυτό γιατί σύμφωνα με όσα υποστήριξε στις 4/6/202 στις 19.30 παρέδωσε το σκάφος στον φερόμενο φυσικό αυτουργό Π.Α., σε έναν ακόμα άνδρα, μετρίου αναστήματος, αδύνατο, με μούσια.

Όπως ανέφερε ο Π.Α., θα μετέφεραν το σκάφος στο Λαύριο για να κάνουν μια βόλτα εκεί και θα το επέστρεφαν μετά από λίγες μέρες.

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ»

Η κατάθεση του μάρτυρα –κλειδί, στις 2/6/2021, λίγες ημέρες πριν την μεγάλη επιχείρηση του τμήματος ανθρωποκτονιών και τις συλλήψεις που ακολούθησαν, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τους εκτελεστές.

Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με όσα κατέθεσε, συνάντησε τους δύο φερόμενους εκτελεστές στις 8/6/2020 στο Χαλάνδρι, οι οποίοι του είπαν ότι θα πήγαιναν όλοι μαζί στον Πύργο για μία μέρα.

Εκείνος ήταν ο οδηγός ενώ ο Π.Α και ο Σ.Π., κάθονταν στα πίσω καθίσματα.

Όταν έφτασαν στην Ηλεία και πήγαν στην αποθήκη-ξυλουργείο, εκεί όπου ήταν το σκάφος, συναντήθηκαν με τους δύο τους άλλους κατηγορούμενους τον Α.Β. και τον ιδιοκτήτη της αποθήκης Α.Π.

Ο Σ.Π. ζητούσε επίμονα από τον Α.Β, ένα τρακτέρ προκειμένου να μεταφέρουν το φουσκωτό στην θάλασσα, εκείνος όμως είπε ότι δεν είχε. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι και τον απείλησε με στόχο να βρει το τρακτέρ. Τελικά συγγενής του ιδιοκτήτη της αποθήκης πήγε με ένα φορτηγό και μετέφεραν το σκάφος στο λιμάνι στην Σκαφιδιά Ηλείας.

Πριν γίνει η μεταφορά οι δύο φερόμενοι εκτελεστές, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, τοποθέτησαν σε αυτό ένα σακβουαγιάζ και μία υφασμάτινη θήκη που περιείχε δύο κράνη μηχανής.

Ο μάρτυρας αυτός στην κατάθεση του ανέφερε πως του είπαν να είναι σε αναμονή από το πρωί της επόμενης μέρας δηλαδή στις 9-06-2020, για να πάει στο ίδιο σημείο να τους πάρει.

Όταν την επόμενη μέρα συναντήθηκαν αντιλήφθηκε ότι ήταν βρεγμένοι.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Απίστευτο περιστατικό! Προσπάθησαν να αφαιρέσουν καταλύτη, τους είδε και τον χτύπησαν με σφυρί!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς σε συνάντηση που είχε λίγα 24ωρα μετά με τον έναν από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, του είπε να μην αναφέρει τίποτα για όσα έγιναν, γιατί ο συνεργός του θα τον σκότωνε καθώς «δεν χαρίζει», όπως του είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, σχετικά με την καθυστέρηση των 12 μηνών για την τόσο σημαντική κατάθεση του υποστήριξε πως «μέχρι τώρα φοβόμουν. Ήρθα για να βοηθήσω την αστυνομία γιατί ήταν άδικο αυτό που έγινε και δεν μπορώ να τα κρατάω».

ΤΑ ΑΛΛΟΘΙ

Πριν ξεκινήσουν από την Αθήνα, ο φερόμενος εκτελεστής Π.Α., είχε αφήσει στο σπίτι του προσώπου που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην υπόθεση και τους μετέφερε το κινητό του τηλέφωνο.

Έτσι, ο φερόμενος εκτελεστής, ζήτησε από τον οδηγό του αυτοκινήτου κατά την επιστροφή τους, να πει σε μία φίλη του, με την οποία συνομιλούσε από το κινητό του τηλέφωνο και είχε πάει στο σπίτι στο Χαλάνδρι για να μαζέψει κάποια πράγματα, να κάνει μια κλήση σε ένα νούμερο, από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε αφήσει εκεί.

Όταν εκείνη έκανε την κλήση, της είπαν να τοποθετήσει το δικό της κινητό τηλέφωνο κοντά στη συσκευή του Π.Α., ο οποίος συνομίλησε με το άτομο που της είχαν πει να καλέσει.
Με τον τρόπο αυτόν, ακουγόταν η φωνή του από το κινητό του τηλέφωνο, μέσω του κινητού της κοπέλας, και φαινόταν σαν να καλεί ο ίδιος από την Αθήνα. Ο Π.Α., είπε στο άτομο αυτό:

Π.Α. : «Είμαι στην Αθήνα. Σε καμιά ώρα θα πάω στο Λουτράκι»

Αφού ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα και όταν βρίσκονταν κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, ο δεύτερος φυσικός αυτουργός που ήταν μέσα στο όχημα, έσπασε το κινητό τηλέφωνο και την κάρτα SIM του οδηγού που είχε γίνει η κλήση και τα πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Πρόκειται για μία κίνηση που χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως «εσκεμμένη» προκειμένου να μην είναι εφικτό να προσδιοριστεί σε ποιες περιοχές κινήθηκε τις επίμαχες ημέρες, σε περίπτωση έρευνας από τις αστυνομικές αρχές. Όπως διαπιστώθηκε η τηλεφωνική συσκευή του δεν χρησιμοποιήθηκε για πάνω από 24ώρες, παρά μόνο όταν έγινε η κλήση που περιγράφεται πιο πάνω.

Όταν έφτασαν στην Αθήνα, ο δεύτερος φερόμενος φυσικός αυτουργός, Σ.Π. , ζήτησε να τον αφήσουν στη Λ. Αθηνών, μετά το ύψος του Δαφνί. Από εκεί θα έπαιρνε ταξί για να πάει στο κέντρο της Αθήνας και να καταθέσει χρηματικό ποσό 50 ευρώ στην σύντροφο του Χ.Π., η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της παρακολούθησης, ώστε να φανεί ότι εκείνη τη μέρα βρισκόταν στην Αθήνα.

ΤΟ SMART ME TA ΦΙΜΕ

Σκιά του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, την ημέρα της δολοφονίας της 37χρονης, είχε γίνει η συγκεκριμένη γυναίκα.

Η ίδια φέρεται να επέβαινε σε ένα μαύρο smart με φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα στις πινακίδες. Όπως διαπιστώθηκε από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων του νησιού, η οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου συναντήθηκε με την μηχανή στην οποία επέβαιναν οι εκτελεστές και μάλιστα κινήθηκαν προς την κεντρική οδό Λαγανά, με κατεύθυνση προς την περιοχή Αγ. Σώστη, στον τόπο του δηλαδή του εγκλήματος.

Δείτε ακόμα:  Από Ιούνιο το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Γιατί υπάρχει καθυστέρηση

Ο οδηγός της μηχανής μάλιστα είχε περασμένα από το κράνος του ακουστικά, προκειμένου να επικοινωνεί με τους συνεργούς του και να ενημερώνονται για τις κινήσεις του επιχειρηματία και της συζύγου του.

ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Ο Π.Α., ο φερόμενος εκτελεστής, δηλαδή, από τις άρσεις που έγιναν, φαίνεται να χρησιμοποίησε ένα νούμερο με στοιχεία αλλοδαπού. Αυτό το νούμερο ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 2/6/2020, 7 μέρες πριν το έγκλημα. Πραγματοποίησε μάλιστα τρεις επικοινωνίες μετά την δολοφονία της 37χρονης με τον οδηγό του αυτοκινήτου που τους περίμενε.

Συγκεκριμένα η πρώτη κλήση έγινε 15:17:24΄΄ για 4 δευτερόλεπτα (αμέσως μετά τη διαφυγή τους με το σκάφος από το λιμάνι Πόρτο Ρόμα Ζακύνθου στις 15:14΄), στις 15:17:43΄ για 21 δευτερόλεπτα και στις 15:42:08΄΄ δέχτηκε γραπτό μήνυμα. Από τότε έπαψαν όλες οι επικοινωνίες από αυτό το νούμερο.

Χαρακτηριστική είναι και οι συνομιλία μεταξύ δύο περιφερειακών μελών, όταν ενημερώθηκαν ότι το αυτοκίνητο με το οποίο ο Π.Α. μετέφερε το σκάφος έπαθε βλάβη και έμεινε στην Κόρινθο.

Α.Β.: Μάλιστα. Ο άλλος τι έκανε; Κατεβαίνει κατ;

Σ.Ν.:Ναι, έχει μείνει στο δρόμο κάπου έρχεται προς τα ‘κει αλλά τώρα τι ώρα δεν ξέρω. Έμεινε κάπου στην Κόρινθο.

Α.Β.: Μμμ. Πριν πόση ώρα στο είπε αυτό;

Σ.Ν.: Ω. Ε πριν κάνα μισάωρο. Περιμένει να πάει να το τραβήξουνε τώρα να το… να.

Α.Β:Με τι έμεινε;

Σ.Ν.: Ξέρω ‘γω τώρα ακριβώς;

Α.Β.: Μμ. Καλά καλά.

Σε άλλη συνομιλία μεταξύ των δυο πάλι αυτών ατόμων γίνεται αναφορά στον οδηγό του οχήματος που μετέφερε τους εκτελεστές καθώς είχε χαθεί .

Α.Β.: Ε.

Σ.Ν.:Μπορείς να πεταχτείς εκεί στο Κορακοχώρι; Γιατί έχει χαθεί ο άλλος που είναι εκεί.

Α.Β.:Δεν ξέρω. Είμαι μακριά τώρα εγώ.

Σ.Ν.:Δεν έχεις κάποιονα;

Α.Β.:Όχι.

Σ.Ν.:Ντάξει.

Σε δηλώσεις του ο γνωστός Ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας επεσήμανε στο iEidiseis για την υπόθεση:

«Πρόκειται για χοντροκομμένη σκηνοθεσία που βασίζεται σε κατασκευασμένο μάρτυρα, ο οποίος εμφανίστηκε δήθεν αυθόρμητα στις 2/6/2021 στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και θυμήθηκε ότι ήταν μαζί με τους δυο φερόμενους εκτελεστές από την ώρα που ξεκίνησαν από την Αθήνα, πήγε μαζί τους μέχρι την Ζάκυνθο, ήταν μαζί τους και στην επιστροφή στην Αθήνα, στο ίδιο αυτοκίνητο.

Όλα αυτά τα περιγράφει στην αστυνομία, χωρίς η αστυνομία συγχρόνως να τον συλλάβει σαν συνεργό στο έγκλημα, ενώ δεν έκανε το ίδιο με τον παγκοσμίως γνωστό εφοπλιστή Μ.Λ, τον οποίο κατηγορεί για απλή συνεργεία επειδή ένας υπάλληλος του κατά την αστυνομία χρησιμοποίησε εν άγνοια του ένα φουσκωτό σκάφος της ιδιοκτησίας του χωρίς να το γνωρίζει».

iEidiseis.gr