ΔΟΠΑΠ Ραφήνας-Πικερμίου: Για όσους νομίζουν πως γνωρίζουν

Σε ένα κοινωνικό μικρόκοσμο στον οποίο κινούμαστε πολλές φορές θεωρούμε πως γνωρίζουμε τι συμβαίνει αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως είτε αυτό είναι λανθασμένο είτε πως η ενημέρωση μας είναι από ελλιπής έως και στρεβλή…

Και για να μπω στην ουσία… Ο τομέας του αθλητισμού, πολιτισμού στους Δήμους αποτελούσε και αποτελεί διαχρονικά την βιτρίνα κάθε Δήμου, όπως επίσης και σκαλοπάτι για κάθε πολιτική μελλοντική επιδίωξη (εάν φυσικά το επιθυμεί) του κουμανταδόρου του. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Προέδροι αυτών των Νομικών Προσώπων αναρριχώνται στην Δημαρχιακή καρέκλα των Δήμων που θήτευσαν.

Οι καταστάσεις λόγω της πανδημίας, την τελευταία διετία δεν έχουν επιτρέψει μεγάλες τομές και δράσεις σε αυτούς τους τομείς, αλλά παρόλα αυτά οι εν λόγω φορείς που έκαναν τη διαφορά στο παρελθόν συνέχισαν και την κάνουν!

Ο λόγος και για τον ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου. Το νομικό πρόσωπο της Ραφήνας και του Πικερμίου το οποίο έχει απλώσει στην κυριολεξία μια ομπρέλα δημιουργίας στο Δήμο του. Παλαιότερα δημοσιεύματα το έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει ως πρότυπο και άξιο μίμησης και δεν έπεφταν καθόλου, μα καθόλου έξω.

Με έναν από τους μικρότερους αντικειμενικά προϋπολογισμούς σε Πανελλήνιο επίπεδο, και το λιγότερο προσωπικό από κάθε αντίστοιχο φορέα στην επικράτεια, έχει καταφέρει να βάζει πλάτη σε κάθε δράση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και όχι μόνο. Για αυτούς τους ελάχιστους που είναι σε θέση να καταλάβουν, το να συντηρείς μία ερασιτεχνική αλλά άρτια φιλαρμονική περί των 100 μελών, 5 αθλητικά κέντρα και ίσως το ωραιότερο κολυμβητήριο στη χώρα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, πόσο μάλλον όταν αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέσα από τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του… αθάνατου Ελληνικού Δημοσίου.

Το να δημιουργείς συνθήκες προόδου στον τόπο σου με ελάχιστα χρήματα και να διοργανώνεις -χωρίς τυμπανοκρουσίες- πολιτιστικές εκδηλώσεις και αγωνιστικά δρώμενα Πανελλήνιας εμβέλειας, είναι ζήτημα σωστής οργάνωσης, γνώσης και εμπειρίας.

Όλα τα ανωτέρω γράφτηκαν μετά γνώσεως και έρευνας και αποδεικνύουν και στον πιο καχύποπτο πως στην Ελλάδα το να λειτουργήσει κάτι σωστά δεν θέλει ούτε κόπο, ούτε πολύ χρήμα, αλλά εμπειρία, μεράκι και διαρκή επινόηση επιλογών έναντι του δύσκαμπτου δημοσίου. Στον ΔΟΠΑΠ αποδεικνύεται διαχρονικά πώς υπάρχει γνώση που μεταφράζεται σε πράξεις.

…και αν θέλετε και άλλες αποδείξεις, απλά συγκρίνετε δράσεις και κόστη όμορων Δήμων της Ραφήνας και θα καταλάβετε πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε πως γνωρίζετε…

  • Του Δημήτρη Πνευματικάτου

Εφημερίδα Polis

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.