ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου: Ξεκινάει το «Τζάμπολ Αγάπης»

Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας Πικερμίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, την Αθλητική Ένωση Πικερμίου και το Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», ξεκινάει το πρόγραμμα για ΑμεΑ «Τζάμπολ Αγάπης».

Το «Τζάμπολ της Αγάπης™» («Jump – Ball of Love™») είναι έμπνευση και εθελοντικό δημιούργημα του έμπειρου ειδικού παιδαγωγού και παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή, κ. Γιάννη Τσουμπρή. Ξεκίνησε το 2016 και είναι ειδικά προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικότερα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος ή /και νοητική αναπηρία.

Το προπονητικό πρόγραμμα της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» «Τζάμπολ της Αγάπης™», είναι καινοτόμο και μοναδικό στο είδος του για τη διδασκαλία του μπάσκετ και για τη Συν-Εκπαίδευση παιδιών που χρήζουν Ειδικής Αγωγής με παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Στόχοι του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση, η καθολική αποδοχή των Α με Α από τα υπόλοιπα παιδιά και η κατάργηση κάθε «διαφορετικότητας» εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, με όχημα το παιχνίδι.

Στο «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, ο κ. Τσουμπρής θα πλαισιωθεί από δύο εξειδικευμένες και έμπειρες γυμνάστριες ειδικής φυσικής αγωγής και προπονήτριες μπάσκετ, με ειδίκευση στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Με τη συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και της ΑΜΚΕ «Τζάμπολ της Αγάπης™», τα τμήματα θα πλαισιώνονται και από εξειδικευμένους εθελοντές, σε κάθε προπόνηση.

Το «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Διώνης Πικερμίου, οδός Αιγαίου Πελάγους. Ο στόχος είναι να λειτουργεί κάθε σχολική χρονιά επί δέκα μήνες, 15 Σεπτεμβρίου με 15 Ιουνίου.
Ειδικά για φέτος, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει για τα τρίμηνα 17 Απριλίου 2022 – 15 Ιουλίου 2022 & 15 Σεπτεμβρίου 2022 – 15 Δεκεμβρίου 2022.

Για το τρίμηνο 17 Απριλίου 2022 – 15 Ιουλίου 2022, κάθε Δευτέρα, 17.30 – 19.00, και κάθε Σάββατο πρωί, 10.30 – 11.30. Με την υποστήριξη και συνεργασία της ΑΕ Πικερμίου, τον Αύγουστο 2022 που θα γίνει ο προγραμματισμός των αθλητικών τμημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά, θα ανακοινωθούν οι ώρες του τριμήνου 15 Σεπτεμβρίου 2022 – 15 Δεκεμβρίου 2022 και για το «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος θα γίνει την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στις 11.00 π.μ., στο κλειστό γήπεδο της Διώνης, με ένα φιλικό «αγώνα» μεταξύ ομάδας μπάσκετ παιδιών τυπικής ανάπτυξης της Α Ε Πικερμίου και ομάδας μπάσκετ παιδιών «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των τμημάτων θα ανακοινωθεί, μόλις συγκεντρωθεί ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός παιδιών και οργανωθούν τα τμήματα από την προπονητική ομάδα.

Σας περιμένουμε όλους, να γνωριστούμε, να παίξουμε, να χαρούμε την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, στις 11.00 π.μ., στο κλειστό γήπεδο της Διώνης!!!

Η Οργανωτική Επιτροπή «Τζάμπολ της Αγάπης™» Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

✅Επικοινωνία – πληροφορίες:
2294026073, καθημερινές, 09:00 – 14:00 [email protected]
[email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.