Δύο απολύσεις για «μαϊμού» εμβολιασμούς

Απολύθηκαν δύο υπάλληλοι για τους εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμάς Καρδίτσας.

Την οριστική παύση από τα καθήκοντά τους, της διοικητικής υπαλλήλου που εμπλεκόταν στην υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά, καθώς επίσης και της νοσηλεύτριας του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό, έθεσε με απόφασή του την Πέμπτη (20/1) το Α’ βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση των στοιχείων τόσο της εισαγγελικής έρευνας, όσο και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό δεκάδων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, οι ανωτέρω υπάλληλοι ήταν σε αργία ενός έτους.

Οι υπάλληλοι που απολύθηκαν, μέχρι σήμερα ήταν σε αργία ενός έτους.

Τι προηγήθηκε

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κάποιος παρατήρησε τυχαία ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες κατά τον εμβολιασμό τους.

Μετά το «ντόμινο» αποκαλύψεων, αναφέρθηκαν δεκάδες εμβολιασμοί «μαϊμού», με τη διοικητική υπάλληλο να φέρεται ότι βεβαίωνε στο σύστημα πολίτες ως εμβολιασμένους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.