Δύο έδρες για την “Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα” στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα χαιρετίζει όλες και όλους αυτούς που στήριξαν τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο και στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια Αττικής.

Ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, στο συνδυασμό που στήριξε το ΚΚΕ. Στο δήμο μας η Λαϊκή Συσπείρωση αύξησε σημαντικά τις ψήφους και τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2019, επιβεβαιώνοντας τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, παρά τον αρνητικό συσχετισμό.

Το αποτέλεσμα των εκλογών εκφράζει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αργά, αλλά σταθερά, δυναμώνει το ρεύμα εναντίωσης με την κυρίαρχη, αντιλαϊκή πολιτική, κάτι που μπορεί να το εκφράσει μόνο το ΚΚΕ, η συμπόρευση και συσπείρωση μαζί του. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας για την ακόμη πιο αποφασιστική προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα από την εχθρική πολιτική που ασκείται τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις τοπικές διοικήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες, εις βάρος του λαού.

Τα αποτελέσματα και στον δήμο Μαραθώνα επιβεβαιώνουν την ισχυροποίηση των δεσμών του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής. Δεσμοί που χτίστηκαν μέσα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή μας, αγώνες για τις υποδομές που λείπουν από τον τόπο μας, τους εμβληματικούς αγώνες ενάντια στον εγκληματικό ΧΥΤΑ – ΜΕΑ του Γραμματικού, για το
πολεοδομικό σχέδιο για το Μάτι, για Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική και την στελέχωση με μέσα και προσωπικό στο Κέντρο Υγείας, για την απαράδεκτη κατάσταση με τις μεταφορές,αγώνες στους οποίους μπήκαμε μπροστά και πρωτοστατήσαμε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Πιο συγκεκριμένα στην δημοτική ενότητα του Βαρνάβα ο λαός επιβεβαίωσε τους αγωνιστικούς δεσμούς του με τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, δίνοντας τους για άλλη μια φορά τις περισσότερες ψήφους και το ψηλότερο ποσοστό σε όλο τον δήμο. Δεν είναι τυχαίο, όλα αυτά τα χρόνια ο λαός του Βαρνάβα είχε μπροστάρηδες στους αγώνες του τα μέλη του ΚΚΕ, τους φίλους και τους οπαδούς του. Σε
αυτό το δρόμο που ακολουθήσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσουμε και τώρα, πρωτοπόροι στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για τη ζωή μας και το μέλλον μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα καταλαμβάνει δυο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Την έδρα στην δημοτική ενότητα Βαρνάβα όπου συγκεντρώσαμε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο επικεφαλής του συνδυασμού Σπύρος Ηλίας (όπως άλλωστε πράξαμε και στις εκλογές του 2019 που ο επικεφαλής του συνδυασμού κατέλαβε την έδρα στην Νέα Μάκρη που είχαμε τους περισσότερους ψήφους) και την έδρα στην δημοτική ενότητα Νέας Μάκρης ο πρώτος σε σταυρούς Μιχάλης Ζαχαρίας.

Στο κοινοτικό συμβούλιο του Βαρνάβα η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε την πλειοψηφία εκλέγοντας δυο από τους τρεις συμβούλους τον Γιώργο Ηλία (ο οποίος θα είναι και ο πρόεδρος της κοινότητας) και τον Σπύρο Πανούση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε πως, όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, θα είμαστε η μόνη μαχητική και αγωνιστική
αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στις αντιλαϊκές επιλογές της νέας δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και του κράτους. Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα τιμήσουν και σε αυτή τη δημοτική θητεία την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για την ενδυνάμωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Να το βάλει καλά στο νου της η νέα δημοτική αρχή,
δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Με νου και καρδιά συνεχίζουμε
“για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων”!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.