Δύο ημερομηνίες-κλειδιά για το άνοιγμα αγοράς και εστίασης

Στην πλέον κρίσιμη εβδομάδα του lockdown μπαίνει η χώρα αφού την ερχόμενη Παρασκευή η αρμόδια επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει εάν την Δευτέρα 29 Μαρτίου θα ανοίξει το λιανεμπόριο ή εάν εξ αιτίας των πολλών κρουσμάτων και της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία η αγορά θα ανοίξει τελικά στις 5 Απριλίου ή και αργότερα.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προϊδεάσει για τις αποφάσεις της επιτροπής καθώς πολλοί επιστήμονες ανάμεσα στους και ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να πάρουν μια απόφαση που μπορεί να αποβεί μοιραία για την χώρα.

Για 12 ή 19 Απριλίου το λιανεμπόριο

Από την άλλη το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση καίγεται να ανοίξει το λιανεμπόριο προκειμένου στην συνέχεια να πάρουν σειρά τα σχολεία και η εστίαση στις 19 Απριλίου. Όλα θα εξαρτηθούν φυσικά από τον αριθμό των κρουσμάτων , και των διασωληνομένων αυτής της εβδομάδας . Εάν δηλαδή τα επιδημιολογικά στοιχεία συνεχίσουν να είναι τα ίδιο υψηλά όλα δείχνουν ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα πάει μια με δύο εβδομάδες αργότερα πράγμα που σημαίνει ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την παιδεία και την εστίαση.

Δηλαδή θα ανοίξει στις 12 ή 19 Απριλίου το λιανεμπόριο και στις 26 ή μετά το Πάσχα (φέτος πέφτει 2 Μάη) εστίαση που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο σενάριο χωρίς πάντως να αποκλείονται ανατροπές και να ανοίξουν τα πάντα εντός του Απριλίου.

«Αυτή την στιγμή όλα είναι στο τραπέζι και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποτέ θα ανοίξουμε» έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο ωστόσο δεν έκρυβε και τους φόβους του για την πορεία της οικονομίας στην περίπτωση που το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάρει και άλλη αναβολή.

Καθοριστική η περίοδος του Πάσχα

Φυσικά καθοριστική περίοδος για την ανάκαμψη της οικονομίας θεωρείται απ’ όλους το Πάσχα δεδομένου μάλιστα ότι έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες ότι τα πράγματα μέχρι τότε θα πηγαίνουν καλύτερα και άρα θα μπορεί να κινηθεί και το λιανεμπόριο αλλά και η εστίαση.

Από σήμερα πάντως ξεκινούν την λειτουργιά τους τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με αυστηρούς περιορισμούς και αυστηρά μέτρα προκειμένου να μην δημιουργηθεί μια νέα εστία εξάπλωσης του ιού.

aftodioikisi.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.