Δυο συλλήψεις για τη φωτιά στο Κρανίδι -Εκαναν ηλεκτρολογικές εργασίες σε ένα εργοτάξιο!

Σε δυο συλλήψεις προχώρησαν στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής, την περασμένη Τρίτη, για τη φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι στις 4 Ιουλίου.

Οι δυο συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια του αυτοφώρου έπειτα από μαρτυρία που είχε στα χέρια του το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης στο iefimerida οι δυο συλληφθέντες ομολόγησαν.

Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Κρανίδι

Πρόκειται- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – για έναν ελληνα και έναν αλλοδαπό που έκαναν ηλεκτρολογικές εργασίες σε ένα εργοτάξιο της περιοχής του Κρανιδίου, και κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια.

Από την προανάκριση του Πυροσβεστικού Σώματος προέκυψε ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από ένα ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούσαν.

Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι Σύμφωνα με στοιχειά της πυροσβεστικής το 90-95% των πυρκαγιών που ξεσπούν προέρχονται από αμέλεια, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Οι συλλήψεις, μάλιστα από αρχές του έτους για τις εν λόγω φωτιές ανέρχονται σε 120 ενώ επιβάλλονται και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα με τα στελέχη της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.