Δύο τροχαία με διανομείς σε Λαύριο και Κερατέα!

Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» με διανομείς σημειώθηκαν την Κυριακή σε Λαύριο και Κερατέα.

Στο Λαύριο, στην κεντρική πλατεία το πρωί της Κυριακής, συγκρούστηκε αυτοκίνητο με το μηχανάκι του διανομέα, ενώ στην Κερατέα, το «ατύχημα» έγινε στη λεωφόρο Λαυρίου και σύμφωνα με τοπικά μέσα, ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο όπου βρίσκονται στημένοι πάγκοι μικροπωλητών, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον νεαρό διανομέα.

Το Εργατικό Κέντρου Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής εύχεται «γρήγορη ανάρρωση και στους δύο συναδέλφους και γρήγορα να επιστρέψουν σπίτια τους και στην εργασία τους».

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Και στους δύο τραυματισμούς των συναδέλφων, κυρίως όμως στο ατύχημα στο Λαύριο που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί μέλος του ΔΣ του ΕΚ, αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η έλλειψη Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην περιοχή μας, καθώς και περισσότερες τοπικές μονάδες του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα, για την γρήγορη διακομιδή των τραυματιών.

Ο συνάδελφος που τραυματίστηκε ήταν για περισσότερο από μια ώρα πεσμένος στο έδαφος να περιμένει το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, ενώ στο νοσοκομείο έφθασε τουλάχιστον δυόμισι ώρες μετά το ατύχημα, κάτι που όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε θα ήταν μοιραίο εάν ο τραυματισμός του ήταν πιο σοβαρός.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής απαιτεί εδώ και τώρα να παρθούν έκτακτα μέτρα προστασίας της Υγείας και της ζωής των εργαζομένων διανομέων ώστε να γίνει η εργασία τους όσο το δυνατόν πιο ασφαλής. Τα ατυχήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, σχεδόν καθημερινά, πολλές φορές δυστυχώς με τους εργαζόμενους να τραυματίζονται σοβαρά ή και να χάνουν την ζωή τους. Ειδικά στις τουριστικές περιοχές τους καλοκαιρινούς μήνες, ο κίνδυνος μεγαλώνει σημαντικά.

Απαιτούμε:

Να δίνονται ειδικά Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, ειδικές στολές για χειμερινούς και θερινούς μήνες, κράνος, άρβυλα ασφαλείας κτλ, με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους.

Να παρέχεται το όχημα μετακινήσεων και να είναι υπεύθυνοι ο εργοδότης και το κράτος για την συντήρησή τους.

Να παρέχονται ειδικά κουτιά μεταφοράς των προϊόντων και όχι να παρατηρείται το γεγονός οι διανομείς να έχουν το ένα χέρι στο τιμόνι και με το άλλο να μεταφέρουν τα προϊόντα.

Να υπάρχει ημερήσιο όριο παραγγελιών και χιλιομέτρων και να τηρείται αυστηρά.

Να επανδρωθούν οι κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας για να ελέγχουν καθημερινά τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Ένταξη όλων των εργαζομένων διανομέων στα ΒΑΕ.

Απαιτούμε επίσης για τους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν να καλυφθούν όλα τα δεδουλευμένα τους, τα νοσήλια καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές τους.

Άμεση στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ένταξη του Κέντρου Αποκατάστασης “Πρίφτης” στο ΕΣΥ και αξιοποίησή του σε τροχαία ατυχήματα.

Δημιουργία Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, Δημόσιο και Δωρεάν, πλήρως στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες.

Επάνδρωση με μέσα και προσωπικό των τοπικών σταθμών του ΕΚΑΒ, δημιουργία νέων όπου απαιτείται».

902.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.