Ε.Ε.Α.: Συνάντηση εργασίας με τον Δ. Παπαστεργίου για θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω ψηφιακών «εργαλείων»

Μία σειρά από θέματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την ώθηση που μπορεί να δώσουν στο επιχειρείν τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, ανέπτυξε αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Ε.Ε.Α., τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Ένα από τα θέματα που ανέπτυξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου ήταν η ανάγκη διασύνδεσης της αγοράς με τις δεξιότητες των ανθρώπων που αναζητούν εργασία. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αναζήτηση του κατάλληλου προσωπικού, κάτι που δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

Στη συζήτηση με τον κ. Παπαστεργίου αναζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας Ε.Ε.Α. και Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες έτσι ώστε να καλύψουν τις εξειδικευμένες ανάγκες της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου μπορούν να μελετηθούν πρακτικές μεγάλων ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, όπως του Βερολίνου και του Παρισιού, όπου εφαρμόζονται ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ο κ. Παπαστεργίου εστίασε στη χρησιμότητα που θα έχει η απόκτηση επιπλέον δεξιοτήτων από τους εργαζόμενους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Ειδική αναφορά έγινε για τον «Ψηφιακό Βοηθό» του Ε.Ε.Α, ο οποίος λειτουργεί εδώ και χρόνια προς όφελος των μελών του, ενώ συζητήθηκε και η αξιοποίηση από την κυβέρνηση του γνωστικού πεδίου του Ε.Ε.Α. για θέματα επιχειρήσεων και οικονομίας.

Βαρύτητα δόθηκε επίσης στην ανάγκη εκσυγχρονισμού αλλά και διασύνδεσης των Μητρώων, προκειμένου να υποστηρίζεται αποτελεσματικότερα το επιχειρείν.

Παράλληλα αναφέρθηκε από τους συμμετέχοντες η ανάγκη διασύνδεσης συστημάτων ώστε να διευκολύνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι θα στηρίξει την ευρύτερη συνεργασία με το Ε.Ε.Α., δεσμεύθηκε ότι ξεκινά άμεση επικοινωνία μεταξύ στελεχών των δύο φορέων για να καθοριστούν με ακρίβεια οι στόχοι ενώ εστίασε στη δράση που ξεκινά το Υπουργείο για την κατάργηση περιττών διαδικασιών και έκδοσης πιστοποιητικών, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, κάτι που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του επιχειρείν.

Από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέπτυξαν τις θέσεις τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους προς το Υπουργό οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Γιώργος Ζηκόπουλος, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Γιάννης Βαφειαδάκης καθώς και ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ε.Ε.Α., Σύρος Κοσκοβόλης.

Για τη συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαστεργίου ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κ. Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για αυτή την συνάντηση εργασίας. Ενημερώσαμε τον κ. Παπαστεργίου για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του και με χαρά είδαμε το ενδιαφέρον του για την πρόοδο των ΜμΕ. Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για μία ευρύτερη συνεργασία των δύο φορέων και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Στόχος μας παραμένει η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων και η αξιοποίηση όλων των «εργαλείων» που μας δίνει η τεχνολογία. Με ενισχυμένες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται οι πιθανότητες για καλύτερη πορεία της οικονομίας, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.