Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;

Ευκαιρία για προεκλογικές περατζάδες φαίνεται πως ψάχνουν τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή της Αν. Αττικής.

Την Παρασκευή, 12/4,στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με θέμα «Ερευνητικές Διαδρομές στον Πολιτισμό και στις Επιστήμες», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, εμφανίστηκαν -και μάλιστα χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση- ο Υπουργός Παιδείας και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της περιοχής.

Την ώρα που ο Υπουργός παρουσιάστηκε στο σχολείο και μάλιστα με βουλευτική συνοδεία μεγάλες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά σχολεία, τα οποία, αν και παρέχουν πολύ σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, δεν έχουν καν εξασφαλισμένη σταθερή δημόσια χρηματοδότηση για την υλοποίηση μιας πολύπλευρης μαθησιακής διαδικασίας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το κομμάτι της μουσικής εκπαίδευσης.

Εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν ποτέ θεσμοθετήσει την σταθερή κρατική χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών σε μουσικά όργανα, την συντήρηση και ανανέωση τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελλείψεις, ενώ το υψηλό κόστος πολλές φορές βαραίνει τους γονείς και τα σχολεία αναγκάζονται να ψάχνουν λεφτά με διάφορους τρόπους (χορηγοί, ιδιωτικές πρωτοβουλίες κα), πράγμα που αντικειμενικά δεν μπορεί να καλύψει με συστηματικό και μόνιμο τρόπο τις ανάγκες των μουσικών σχολείων. Έτσι αντί να τους δίνεται η δυνατότητα να αφιερώνουν όλες τις δυνάμεις τους στην καλλιτεχνική εκπαίδευση, αναλώνονται ακόμα και σε δραστηριότητες που δεν συνδέονται με το παιδαγωγικό και πολιτιστικό τους έργο.

Όλα αυτά είναι χρόνια αιτήματα των μουσικών σχολείων, των εκπαιδευτικών και των γονέων τα οποία η κυβερνητική ηγεσία απαξιώνει και ασχολείται περισσότερο με την προβολή των στελεχών της…

Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.