Έχεις διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο που ξεκινάει από την τελευταία σελίδα;

Έχεις αναρωτηθεί πώς αντιδρά ο εγκέφαλος προκειμένου να προφυλαχθεί από μια φρικτή πραγματικότητα;
Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος, ο Συλλέκτης Ματιών, σπέρνει τον τρόμο στο Βερολίνο. Ο απολογισμός είναι ήδη τραγικός. Μητέρες έχουν δολοφονηθεί και τα παιδιά τους έχουν απαχθεί. Οι πατεράδες τους έχουν λίγες ώρες στη διάθεσή τους για να τα σώσουν.

Στα αποτρόπαια εγκλήματά του ο Συλλέκτης Ματιών δεν αφήνει κανένα ίχνος, αφαιρεί όμως πάντα το αριστερό μάτι από τα πτώματα. Θύματα με κοινά στοιχεία σχηματίζουν ένα μοτίβο στο μυαλό μας.
O Συλλέκτης του Sebatian Fitzek ξεκινά ακριβώς από αυτό το σημείο.

Όχι, δεν έχει γίνει λάθος στην εκτύπωση. Οι σελίδες μετράνε αντίστροφα. Ξεκινώντας από το τελευταίο κεφάλαιο, ο αναγνώστης βυθίζεται σταδιακά σε μια αγωνιώδη αντίστροφη μέτρηση.

Ανακαλύψτε το βιβλίο του Sebastian Fitzek Ο Συλλέκτης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ανακαλύψτε το βιβλίο του Sebastian Fitzek Ο Συλλέκτης. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ο μόλις 9 ετών Τομπίας Τράουνσταϊν έχει απαχθεί και βρίσκεται κλειδωμένος με απάνθρωπο τρόπο. Σταδιακά μαθαίνουμε για το παρελθόν του μικρού και την οικογένειά του. Και αναρωτιόμαστε για το σκοτεινό μυαλό που κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Οι ανεπαίσθητες λεπτομέρειες και οι πληροφορίες είναι τόσο προσεκτικά δοσμένες από τον συγγραφέα και με τέτοιο τρόπο, που εντείνουν την αγωνία και διαβάζουμε με κομμένη την ανάσα (φιλική συμβουλή: αποφύγετε την ανάγνωση αυτού του θρίλερ μετά τις 9 το βράδυ).

Ένας αστυνομικός με σκοτεινό παρελθόν μπαίνει στο στόχαστρο του Συλλέκτη. Ένας αντισυμβατικός χαρακτήρας, μια φυσιοθεραπεύτρια, εμφανίζεσαι επιτείνοντας το μυστήριο. Μια αινιγματική προσωπικότητα που έχει χάσει την όρασή της, έχει όμως ιδιαίτερα οξυμένες αισθήσεις και υπερβατικό τρόπο σκέψης.

Πολλά από τα ερωτήματα θα απαντηθούν στο πρώτο βιβλίο, αλλά η συνέχεια που μας επιφυλάσσει ο μετρ των ψυχολογικών θρίλερ είναι ακόμη πιο ανατρεπτική….

«Ο χειρότερος τρόμος έχει συχνά αθώο όνομα», διαβάζουμε στον Κυνηγό, που αποτελεί την κορύφωση της διλογίας.

Ένας διακεκριμένος χειρουργός αρέσκεται να αφαιρεί τα βλέφαρα των γυναικών που απαγάγει και στη συνέχεια τις βιάζει, η αστυνομία όμως δεν έχει καμία απόδειξη για να τον φυλακίσει. Πώς εμπλέκεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα της φυσιοθεραπεύτριας και ποια η σύνδεση μεταξύ του Συλλέκτη και του Κυνηγού;

Το δεύτερο βιβλίο αποτελεί άμεση συνέχεια του πρώτου. Τα όσα συνέβησαν με τον Συλλέκτη Ματιών έχουν γίνει ο εφιάλτης των ηρώων στον Κυνηγό. Διαβάζοντας το δεύτερο βιβλίο και φτάνοντας πια στο μηδέν, τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. Τότε ακριβώς ο αναγνώστης θα μουδιάσει από το σοκ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.