«Ευτελίζουν το μνημείο» – Οργή Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο το απόγευμα του Σαββάτου (17/02), προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Πρόκειται για επίδειξη μόδας της εταιρείας ρούχων Erdem, του Erdem Moralioglu, τουρκοβρετανικής καταγωγής, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου. Ερωτήματα εγείρει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δώσει άδεια ώστε να διεξαχθεί επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα, την ώρα, μάλιστα που έχει ενταθεί η συζήτηση για την επιστροφή τους.

 

 

Λίνα Μενδώνη: «Ευτελίζουν το μνημείο και τις οικουμενικές του αξίες»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την επίδειξη μόδας στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η υπουργός Πολιτισμού προέβη σε δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

«Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει» προσθέτει η κ. Μενδώνη ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται».

«Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως» καταλήγει στη δήλωσή της η υπουργός.

zougla.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.