Έφυγε από τη ζωή πρ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός δικηγόρος

Θλίψη στον νομικό και πολιτικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καλούδης, σε ηλικία 88 ετών.

Ο Σπ. Καλούδης, είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στη δεύτερη τετραετία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μέσω ανάρτησής του στα social media.

Σπύρος Καλούδης: Ολόκληρη η ανάρτηση του Α. Αυλωνίτη

“”Εφυγε” ο Σπύρος Καλουδης, ο Κερκυραίος π. βουλευτής, ο εξαιρετικός πολιτικός, ο ευπατρίδης, ο φίλος.

Ο αγαπημένος Σπύρος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτής Κέρκυρας από το 1981 ως το 1996 και υφυπουργός Οικονομικών από τις 5 Φεβρουαρίου 1987 μέχρι τις 22 Ιουνίου 1988, στην δεύτερη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αγαπημένος άνθρωπος, απίστευτα μορφωμένος και απόλυτα έντιμος πολιτικός. Με τίμησε με τη φιλία του και τη πολιτική του στήριξη, όταν συμμετείχα ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000.

Πολιτικός με εξαιρετικές γνώσεις και δυνατότητες, πνευματικός άνθρωπος με εγκυκλοπαιδική μόρφωση που εντυπωσίαζε τον συνομιλητή του. Υποστήριζε με πάθος τις απόψεις του και την πυραμίδα των ηθικών και πολιτικών του αξιών. Για αυτό τον θαύμαζα. Ο Σπύρος τίμησε την Κέρκυρα, τίμησε το αγαπημένο του χωριό τους Αργυράδες. Η Κέρκυρα , η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ,ο δημοκρατικός κόσμος και το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ θα τον θυμούνται για πάντα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Ο δικηγορικός σύλλογος Κέρκυρας, μέσω ανακοίνωσής του, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον χαμό του Σπύρου Καλούδη.

“Χθες έφυγε από τη ζωή, ο Κερκυραίος Δικηγόρος & Πολιτικός Σπύρος Καλούδης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, εκφράζει την μεγάλη του λύπη για την απώλεια του αγαπητού και αξιόλογου συναδέλφου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι υπήρξε Δικηγόρος Αθηνών, εντούτοις ήταν πάντοτε πολύ συνδεδεμένος με την Κέρκυρα, ενώ έχαιρε της εκτίμησης και του Σεβασμού όλων των συναδέλφων του Συλλόγου μας.

Ο Σπύρος Καλούδης, εκτός από εξαίρετος Δικηγόρος & Νομικός, υπήρξε Βουλευτής Κερκύρας (ΠΑΣΟΚ) κατά τα έτη 1981 – 1996, διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών της 2ης Κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου, ενώ ήταν γνωστός για την εντιμότητα του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την αμετακίνητη πίστη στις αρχές και αξίες του και την ευθύτητα του, καθώς και για την ευρύτητα του πνεύματος και της παιδείας του.

Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά για τα οποία, επί πολλά έτη, τον τιμούσε ο Κερκυραϊκός λαός με την εμπιστοσύνη του, είναι δε βέβαιο ότι ο Σπύρος Καλούδης θα αποτελεί πάντοτε σημείο αναφοράς για τη νεότερη ιστορία της Κέρκυρας και το λαό της.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ

Γιαννης Μ. Κοντός”

dikastiko.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.