Εγκρίθηκε από την ΕΥΔΑΠ η μελέτη κατασκευής των 6 αντλιοστασίων αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ η μελέτη κατασκευής των 6 αντλιοστασίων στο Δήμο Παλλήνης μέσω των οποίων τα λύματα θα μεταφέρονται στον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης με τελικό αποδέκτη το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

Το συνολικό κόστος του έργου του κεντρικού αποδέκτη ανέρχεται σε 10.500.000 € (με τον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει εκτός από τον κεντρικό αγωγό και την κατασκευή έξι αντλιοστασίων με αντλίες και αναδευτήρες, σύγχρονα συστήματα απόσμησης και θυροφράγματα απομόνωσης θαλάμων.

Ο κεντρικός αγωγός θα καταλήγει με φυσική ροή σε μεγαλύτερο υφιστάμενο αγωγό της ΕΥΔΑΠ στη διασταύρωση των οδών Παπανικολή και Κ. Παλαμά και μέσω του Παρακηφίσιου Συλλεκτήρα, θα κατευθύνεται προς το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει την έγκριση κατασκευής του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης.

Σημειώνεται ότι το σύνολο της χρηματοδότησης του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης μέσω του νέου ΕΣΠΑ ανέρχεται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ

Γιατί τα 8 αντλιοστάσια έγιναν 6

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των αντλιοστασίων που θα «κούμπωναν» με τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης με αποδέκτη το ΚΕΛ Ψυτάλλειας, συζητήθηκε για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης πριν περίπου 4 χρόνια! (Μάρτιος 2013)

Στον τότε σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ τα προτεινόμενα αντλιοστάσια ήταν 8 αντί 6 που είναι σήμερα. Ο λόγος μείωσης του αριθμού των αντλιοστασίων οφείλεται στο γεγονός ότι οι οικισμοί Κάντζας/Εργατικών Κατοικιών και Φούρεσι Γλυκών Νερών «αποσπάσθηκαν» με επιλογή της ΕΥΔΑΠ από το Δήμο Παλλήνης και εντάχθηκαν στον σχεδιασμό του ΚΕΛ Αεροδρομίου.
Το ένα αντλιοστάσιο ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστεί σε θέση πλησίον του Κτήματος Καμπά και το άλλο στη θέση Α/Σ1 στο Φούρεσι Γλυκών Νερών.

Η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης συζήτησε τη χωροθεσία των 8 αντλιοστασίων, ήταν στην συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2012. Τότε το 7ο αντλιοστάσιο είχε χωροθετηθεί …εντός του Κτήματος Καμπά και ύστερα από αντίδραση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Μαρτίου 2013 και το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετώντας την σχετική πρόταση της ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε την μετακίνηση του αντλιοστασίου σε θέση εκτός του Κτήματος Καμπά.

Πηγή: newspallinis.blogspot.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.