«Είχα δει την Αλίκη Βουγιουκλάκη γυμνή, με αυτά τα υπέροχα στήθη που είχε και δεν τα ξεχνάω ποτέ»

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος υπήρξε ένα από τα παιδιά – θαύματα του ελληνικού κινηματογράφου. Ξεκίνησε δειλά δειλά σε ηλικία πεντέμισι ετών στην ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και έφτασε μέχρι την «Καφετζού» με τη Γεωργία Βασιλειάδου.

Σήμερα, σχεδόν 65 χρόνια μετά, ο 72χρονος Γιάννης Καλατζόπουλος μίλησε στην Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για το πώς πήρε το ρόλο στην ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια», αλλά και για τη στιγμή που είδε γυμνή την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο καμαρίνι της.

«Όταν απήγγειλα το ποίημα, ανάμεσα στους θαμώνες του Άλσους ήταν ο Ανδρέας Λαμπρινός, που γύριζε την ταινία “Το κορίτσι με τα παραμύθια” με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πήρε τη διεύθυνση του σπιτιού μας και ήρθε ένα βράδυ. Εγώ ήμουν 5,5 ετών», είπε αρχικά ο Γιάννης Καλατζόπουλος

«Καθόμασταν έξω στην αυλή και έρχεται και μας λέει “είδα τον μικρό που απήγγειλε ένα ποίημα και ήρθα να σας προτείνω να παίξει στην ταινία που γυρίζω με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τον αφήνετε;”.

Ο πατέρας μου, λοιπόν, του απαντάει αρνητικά. Και συνεχίζει ο Λαμπρινός: “θα του δώσω και 1000 δραχμές”. Ο πατέρας μου σάστισε, γιατί δεν είχε πάρει ποτέ αυτά τα χρήματα. Κι έτσι ξεκίνησα στον κινηματογράφο. Έπειτα από αυτή, άρχισα να παίζω συνεχώς», πρόσθεσε επίσης ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Τι θυμάστε από την ταινία «Το κορίτσι με τα παραμύθια»;

Θυμάμαι τα πάντα. Κάποια στιγμή η Αλίκη ήρθε αργοπορημένη στο γύρισμα. Άρχισε να αγχώνεται και να λέει “βγείτε όλοι από το καμαρίνι μου, να μείνουν μόνο ο Άλκης (που βοηθούσε στο μακιγιάζ) και ο Γιαννάκης”. Και έμεινα μέσα στο καμαρίνι και είδα την Αλίκη γυμνή που ντυνόταν, με αυτά τα υπέροχα στήθη που είχε και δεν τα ξεχνάω ποτέ.

zappit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.