Ειλικρινής με τον εαυτό σου

Λίγα λεπτά διάβασμα τη μέρα

Πρωτομαγιά… μια μέρα με τόσο μεγάλη σημασία.

Εμείς απλά στέλνουμε ένα απλό μήνυμα…

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν το νόημα της ζωής λίγο πριν πεθάνουν. Όσο είμαστε νέοι, αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές προσδοκίες.

Είμαστε τόσο απασχολημένοι κυνηγώντας τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής, που χάνουμε τις μικρές, όπως το να χορέψουμε ξυπόλυτοι στο πάρκο μες στη βροχή με τα παιδιά μας ή να φυτέψουμε τριαντάφυλλα στον κήπο ή να δούμε την ανατολή του ηλίου.

Ζούμε σε μια εποχή όπου έχουμε κατακτήσει τις ψηλότερες κορφές, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αποκτήσουμε τον έλεγχο του εαυτού μας. Έχουμε ψηλότερα κτίρια αλλά μικρότερες αντοχές, περισσότερα υλικά αγαθά αλλά λιγότερη ευτυχία, πιο γεμάτο εγκέφαλο αλλά πιο άδεια ζωή. Μην περιμένεις να φτάσεις στο τέλος της ζωής σου για να καταλάβεις το νόημά της και τον πολύτιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσεις.

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου και να ζήσεις όλα αυτά που σου αξίζουν, θα πρέπει να διανύσεις το δικό σου ταξίδι.

Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι για σένα. Αυτό που έχει σημασία είναι τι πιστεύεις εσύ για σένα. Αυτή είναι η κύρια πηγή ευτυχίας.

Από τις απαρχές του κόσμου, οι νόμοι της φύσης διέπουν τη λειτουργία του. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις εξής βασικές αρχές: «καθώς λαμβάνεις αυτό που επιθυμείς, να βοηθάς πάντα και τους άλλους να λάβουν αυτό που επιθυμούν», «μείνε αδιαπραγμάτευτα αξιοπρεπής», «γίνε ο πιο καλός άνθρωπος που γνωρίζεις», «δώσε τον καλύτερό σου εαυτό και αρίστευσε σε ό,τι κάνεις», «φρόντισε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου» και «κάνε μεγάλα όνειρα».

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες αρχές αλλά λίγοι από εμάς τις ακολουθούμε στην πράξη.

* Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση του Robin Sharma που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση του Robin Sharma. Από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.