“Είναι να λυπάσαι ασθενείς και προσωπικό που τρέχει και δεν φτάνει”

Εκτός ορίων είναι η κατάσταση με τα νοσοκομεία και την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

«Είναι να λυπάσαι ασθενείς και προσωπικό που τρέχει και δεν φτάνει» αναφέρει. […] «Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες» προσθέτει.

Οι αριθμοί για τα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

Δείτε ακόμα:  Εξιχνιάστηκαν 18 κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα και στην Αττική

«Έκλεισε την εφημερία σήμερα πρωί το ΑΧΕΠΑ με 41 εισαγωγές ασθενών με κορoνοιο και 15 ύποπτα. Η μεθ κορονοϊου 15 κλινών γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι εκτός μεθ στις κλινικές κορoνοιου.

Το Παπαγεωργίου ξεκίνησε τώρα εφημερία με γεμάτες τις 25 κλίνες μεθ κορoνοιου. Εκτός μεθ σε λίστα αναμονής διασωληνωμένοι είναι 9 σε μαφ και 2 στη Στεφανιαία. Γεμάτη και η μαφ και η Στεφανιαία μονάδα. Τι θα γίνουν σήμερα οι ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση; Νοσηλεύονται στις κλινικές ήδη 78 περιστατικά και σήμερα ανοίγουν και τέταρτη κλινική.

Στο Παπανικολάου σήμερα γίνονται αλλαγές. Ήρθαν με μετακίνηση οι εντατικολόγοι γιατροί και ανοίγουν οι 18 κλίνες μεθ της δωρεάς για περιστατικά κορoνοιου. Τώρα γίνονται οι μεταφορές των διασωληνωμένων ασθενών. Έτσι οι κλίνες μεθ κορoνοιου γίνονται 36 από 30 και η μεθ 12 κλινών που διευθύνει ο κος Καπραβέλος μετατρέπεται σε μεθ για γενικά περιστατικά. Οι 36 κλίνες μεθ θα γεμίσουν αμέσως γιατί υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορεί να εμφανίσουν μακρά covid

Στο Ιπποκράτειο είναι γεμάτες οι 15 κλίνες μεθ και υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επίσης λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά που είναι γεμάτη.

Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες.

Οι 106 κλίνες μεθ κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν τώρα ασφυκτικά γεμάτες.

Δείτε ακόμα:  Άγριος καβγάς σε αστικό λεωφορείο επειδή ο οδηγός πέρασε με κόκκινο

Οι 34 κλίνες μεθ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας ασφυκτικά γεμάτες. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός. Αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές στα όρια της διασωλήνωσης. Αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές. ΤΡΑΓΩΔΙΑ».