Ειρήνη Κουνενάκη για την αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης: Δεν προσφέρεται για μικροπολιτική – Ανήκει σε όλους

Δήλωση της Ειρήνης Κουνενάκη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, για το έργο της αποχέτευσης στο Δήμο Παλλήνης

« Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για το έργο της αποχέτευσης είναι γεγονός.Είναι μια μεγάλη στιγμή για την πόλη, για το οικοσύστημα, για τους κατοίκους.
Αυτό το εργο δεν μπορεί και δεν πρέπει να το οικοποιηθεί κανένας. Δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Το έργο της αποχέτευσης ανήκει σε όλους.

Η ιστορία του έργου δεν επιτρέπει διθυραμβικές δηλώσεις.

Μετά απο είκοσι χρόνια αγώνα και διεκδικήσεων απο τις συλλογικότητες της πόλης, μετά από την επιβολή προστίμων απο την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα και την κατ επεκταση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, εφτασε η ώρα.

Οι ομόφωνες αποφασεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την έγκριση των σχετικών μελετών, για την όδευση του κεντρικού αγωγού, για την χωροθετηση των αντλιοστασίων, πείθουν οτι το εργο της αποχέτευσης υποστηρίχτηκε απο όλες τις παρατάξεις.

Σ αυτην την διαδρομή κάποιοι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά, συνέβαλαν στην δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την αποχέτευση, κόντρα στην ατολμία των προκατόχων τους.

❗️Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Υπουργός Περιβάλλοντος, που με την υπογραφή του σφράγισε τη λύση της Ψυτάλειας για τον Δήμο Παλλήνης (2012)

❗️Ο Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος που δυο μόλις ημέρες μετά την αναληψη των καθηκόντων του, ενημερώθηκε για την εκρεμμότητα της έγκρισης της τροποίησης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, η οποία για δυο χρόνια παρέμενε σε κάποια συρτάρια και ο Σωκράτης Φάμελος που ως αρμόδιος Υφυπουργός υπέγραψε την έγκριση(2016).

❗️Η Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, που ενέταξε το έργο στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 55.337.333,00 ευρω(2018).

Ελπίζουμε ο υπολειπόμενες χρόνος, να είναι σύντομος ώστε γρήγορα το έργο να αποδοθεί στους κατοίκους της πόλης μας.»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.