Εκλογές ΕνΔΕ: Σε δύο φάσεις η διαδικασία – Πότε ανοίγουν οι κάλπες

Άρωμα… εκλογών στη Δικαιοσύνη, καθώς δικαστές και εισαγγελείς στήνουν κάλπες, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο δόσεις, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή 8 Μαΐου, όπου ψηφίζουν δικαστές και εισαγγελείς σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων εκτός Αθήνας, με τις κάλπες να ανοίγουν στις 8 η ώρα το πρωί και να κλείνουν στις 3 το μεσημέρι.

Τη μεθεπόμενη Κυριακή 15 Μαΐου, εκλογική αναμέτρηση θα μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕνΔΕ, σε κάθε Πρωτοδικείο ψηφίζουν αυτοί που υπηρετούν στην περιφέρειά του. Όσοι όμως Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρεθούν σε άλλη περιφέρεια, μπορούν να ψηφίσουν στο Πρωτοδικείο της περιφέρειας αυτής, αφού υπογράψουν δήλωση.

Απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας, διαβατηρίου, άδειας κυκλοφορίας ή οποιουδήποτε εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του μέλους.

Την ίδια ημέρα με τις αρχαιρεσίες στα Δικαστήρια της περιφέρειας (8/5/2022) θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για τις Εφετειακές.

 

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.