Έκοψε την σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα, αλλά έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των επίκαιρων για τα πεπραγμένα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου… Προδημοσίευση από το περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορεί:

»Το καλοκαίρι του 2019 και μετά από δεκτή απόφαση του ΣΤ ́ Τμήματος του ΣτΕ για τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία υπό την προεδρία της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου έκρινε συνταγματικές τις περικοπές. Έτσι, ανατράπηκε η απόφαση του ΣΤ ́ Τμήματος, βάζοντας ταφόπλακα στον 13ο και 14ο μισθό (δώρα δημοσίων υπαλλήλων).

»Ιούνιος 2015, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Κρίθηκαν μετά από συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ως αντισυνταγματικές οι περικοπές του 2012 που είχαν ψηφιστεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ως αποτέλεσμα των οποίων οι συνταξιούχοι χάσαμε έως και το 60% του εισοδήματός μας. Μέλος της Ολομέλειας ήταν η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο πλευρό της μειοψηφίας.

Με πρόεδρο την κ. Σακελλαροπούλου, όπως υπενθυμίζει το ΕΝΥ- ΠΕΚΚ, το Α ́ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 719/2018 απόφασή του έκρινε συνταγματική για δημοσιονομικούς λόγους την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης μητέρας.

Δείτε ακόμα:  Ποιος πολιτικός αρχηγός θα κάνει διακοπές στην Αν. Αττική - Πού θα πάνε φέτος οι υπόλοιποι

Σε έρευνα του ΕΝΥΠΕΕΚ για τη δραματική πτώση των γεννήσεων στην Ελλάδα, ως κυρίαρχοι λόγοι προκύπτουν η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για τις γυναίκες, η κατάργηση ή η δραστική μείωση των περισσότερων οικογενειακών παροχών, η κατάργηση ή η μείωση των τριτεκνικών και πολυτε- κνικών επιδομάτων, η μειωμένη προστασία των νέων εργαζόμενων γυναικών. Και όλα αυτά με τη «σύμφωνη γνώμη της δικαστικής εξουσίας για την κατάργηση δικαιωμάτων πολύτεκνων γυναικών, όπως η υπ’ αριθ. 719/2018 απόφαση του ΣτΕ (επί προεδρίας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου), που δέχτηκε ως συνταγματική την κατάργηση με τον ν. 4093/2012 της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας ύψους 102 ευρώ τον μήνα».

Δείτε ακόμα:  Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο - Κατευθύνεται προς Πεταλούδες

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό αφιέρωμα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.

newsbreak.gr