Εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο: Τι αποφασίστηκε για τον Διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης

Ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (29/07) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε επανέλεγχο των σχεδίων πυρασφάλειας όλων των στρατοπέδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ για το περιστατικό με τις εκρήξεις των πυρομαχικών, που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (27/07) και σχημάτισε, μεταξύ άλλων, ισχυρό ωστικό κύμα, είπε πως θα γίνει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας για τη μεταφορά και αποθήκευση των συγκεκριμένων πυρομαχικών καθώς και μια σειρά από άλλες παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών στο στρατόπεδο Καραμπά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της και μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Πέμπτης (27/07), η φωτιά που ξέσπασε στη Μαγνησία, έφτασε σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στην 111 ΠΜ, προκαλώντας ισχυρότατες εκρήξεις.

Οι εκρήξεις του πολεμικού υλικού δεν τρόμαξαν απλώς τους κατοίκους της περιοχής αλλά προκάλεσαν και καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων, οι οποίοι είχαν εκκενώσει με τη βοήθεια των Αρχών και εθελοντών από νωρίς την περιοχή.

Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, κατεστραμμένες προσόψεις σπιτιών και ανοιχτές αυλόπορτες είναι μερικά από τα σημάδια που άφησε πίσω της η χθεσινή δύσκολη ημέρα στη Νέα Αγχίαλο.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.