Εξαπάτησαν ξενοδόχους στην Αλόννησο – Η κομπίνα που «άδειασε» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Μεγάλη απάτη έστησαν επιτήδειοι σε ξενοδόχους στην Αλόννησο. Οι επιχειρηματίες του νησιού των Σποράδων διαπίστωσαν σοκαρισμένοι ότι οι δράστες «έβαλαν χέρι» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Θύματα της «μηχανής» εξαπάτησης έπεσαν μέσα σε 24ωρες έξι ξενοδόχοι από την Αλόννησο οι οποίοι ανακάλυψαν έκπληκτοι να έχουν μειωθεί οι τραπεζικές τους καταθέσεις.
Σύμφωνα με τα gegonota.news, ένας άγνωστος τηλεφωνούσε στους ξενοδόχους του νησιού. Χρησιμοποιώντας το όνομα γνωστού συνάδελφου τους, ισχυρίστηκε πως επειδή δεν είχε δωμάτια παρέπεμπε τους πελάτες του, στα δικά τους ξενοδοχεία. Μάλιστα, ο απατεώνας δήλωνε πως η καταβολή της χρέωσης των δωματίων θα γινόταν άμεσα από τον δικό του λογαριασμό, αφού ουσιαστικά θα εποινοικίαζε τα δωμάτια για να εξυπηρετήσει τους ανύπαρκτους πελάτες του.

Η κομπίνα στήθηκε και ο απατεώνας, ενώ έπρεπε, για παράδειγμα, να καταθέσει για μία χρέωση, 150 ευρώ, καλούσε τον ξενοδόχο και δήλωνε πως έκανε λάθος και κατέθεσε 1.500 ευρώ. Προωθούσε με μέιλ και ένα πλαστό αντίγραφο κατάθεσης από τράπεζα και έτσι λάμβανε πίσω τα επιπλέον χρήματα.

Από τον πρώτο ξενοδόχο έκλεψε με αυτή τη μέθοδο 1.260 ευρώ για υποτιθέμενη κράτηση 140 ευρώ, από τον δεύτερο 4.200 ευρώ για κράτηση 475 ευρώ, από τον τρίτο 4.500 ευρώ για κράτηση 500 ευρώ, από τον τέταρτο 2.700 ευρώ για κράτηση 300 ευρώ, από τον πέμπτο 4.275 ευρώ για κράτηση 475 ευρώ και από τον έκτο 4.300 ευρώ για κράτηση 450 ευρώ.

Όλα τα χρήματα κατέληξαν στον κοινό λογαριασμό ενός 64χρονου, ενός 40χρονου και μίας 38χρονης.

Στο δικαστήριο που έγινε ο 38χρονος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια με αναστολή, καθώς αρνήθηκε πως γνώριζε για την απάτη. Ο 64χρονος «εγκέφαλος» καταδικάστηκε ερήμην σε 6 χρόνια χωρίς αναστολή και αναζητείται για να φυλακιστεί, και η 38χρονη έλαβε ποινή τετραετούς κάθειρξης.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.