Έκτακτη συνάντηση για το «Παίδων Πεντέλης» – Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Το κυβερνητικό αλαλούμ με το «Παίδων Πεντέλης» φέρνει διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που είναι κάθετοι αντίθετοι με τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο και την υποβίβασή του σε πάροχο πρωτοβάθμιας υγείας.

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα με τη συμμετοχή της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) πήραν απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις με αίτημα να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο και να παραμείνει εντός του συστήματος εφημεριών.

Την πολύτιμη προσφορά του «Παίδων Πεντέλης» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, χαρακτηρίζοντας έγκλημα την αναστολή λειτουργίας του.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter, από την 1 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο στο παιδιατρικό τμήμα 1.342 εισαγωγές και έχουν εξεταστεί 11.055 παιδιά από τα οποία τα 750 βρέθηκαν θετικά στην Covid-19. Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, σήμερα θα γίνει έκτακτη συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για το ζήτημα.

Το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε πως το «Παίδων Πεντέλης» θα συνεχίσει κανονικά την πρωινή του λειτουργία, πως θα εξυπηρετεί και τακτικά περιστατικά και στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά δήλωσε πως για έξι εβδομάδες δεν θα λειτουργεί Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ. Η ίδια είχε διαβεβαιώσει προχθές πως το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, αλλά χθες ο υπουργός είπε πως το νοσοκομείο να παραμένει εκτός εφημεριών.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τις 24ωρες εφημερίες, το «Παίδων Πεντέλης» εφημερεύει και καθημερινά μέχρι το μεσημέρι, εξυπηρετώντας εκατοντάδες παιδιατρικά περιστατικά και συνολικά χιλιάδες κάθε μήνα.

efsyn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.