Έκτακτο: Κρούσμα κορονοϊού στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε το Σάββατο (27/2) σε υπάλληλο του Δήμου Μαραθώνα και πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κατάστημα της Νέας Μάκρης.

Έτσι, τίθενται σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους υπαλλήλους και έτσι προληπτικά τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, το Δημοτικό Κατάστημα στη Νέα Μάκρη θα παραμείνει κλειστό για απολύμανση.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μαραθώνα αναφέρει:

Σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού σε υπάλληλο του Δήμου Μαραθώνος και ειδικότερα στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης. Ως εκ τούτου τίθενται σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στους υπαλλήλους και προληπτικά θα κλείσει το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης για την επόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου. Επιπλέον θα γίνει απολύμανση σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους. Ο Δήμος βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: 605.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου & του γηπέδου "Παν. Σκούφος"

Επισημαίνουμε ότι βάσει των οδηγιών για την προστασία από την πανδημία, οι δημοτικές υπηρεσίες εξυπηρετούν τους πολίτες μόνον απομακρυσμένα και μόνον σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν συνεννόησης με ραντεβού, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. Πολίτες οι οποίοι είχαν συνεννοηθεί να εξυπηρετηθούν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, ή έχουν ανάγκη συναλλαγής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν εκ νέου με τις δημοτικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, όπου λόγω των μέτρων αυτών απαιτηθεί, θα ανασταλεί η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών και θα παραταθεί η προθεσμία πληρωμής τους, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των πολιτών.

Δείτε ακόμα:  Πολύωρες διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (8/4) στον Δήμο Παλλήνης

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση και σύνεση και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν πιστά όλα τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και επαφές.

Μένουμε σπίτι Μένουμε ασφαλείς!