Έκθεση σύγχρονης Τέχνης στην Λευκωσία! Η Μελίνα Κρόκου ένωσε Ελλάδα-Κύπρο-Ρουμανία

H Μελίνα Κρόκου, δημότης μας, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων της Ν.Ο.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και του Δ.Ο.Π.Α.Π Ραφήνας- Πικερμίου, ιδιοκτήτρια της Melenia Art Gallery, διοργάνωσε έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Λευκωσία, την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2018, στο χώρο Μελίνα Μερκούρη, υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Ελλάδας και της Ρουμανίας στην Λευκωσία, καθώς και του Δήμου Λευκωσίας.

Παρόμοια έκθεση είχε πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι τον Οκτώβρη 2018, με πολύ μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου που τίμησε το γεγονός, καθώς και με κάλυψη από πολλά ΜΜΕ.

Στόχος της έκθεσης ήταν η προώθηση κοινών πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και νοοτροπιών τριών χωρών Κύπρου – Ρουμανίας – Ελλάδας μέσω της συνύπαρξης νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες. Η έκθεση τους έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, αναζητήσεις, εμπνεύσεις και τάσεις στη σύγχρονη τέχνη.

Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες ήταν οι οι Mircea Nechita, Marius Burhan, Laurentiu Midvichi, Beba (Maria Nedelcov), Gabriel Grammaαπό τη Ρουμανία, οι Μαίρη Παπαδήμα, Σήλια Φιλίππου, Νικόλας Αντωνίου, Artiste Antre, Θέμης Θεμιστοκλεόυς, Νίκη Πρωτοπαπά από την Κύπρο και Χρήστος Ευσταθίου, Νάντια Ράπτη, Ζωή Πανέ, Στέφανος Σουβατζόγλου και Aida Carboneαπό την Ελλάδα.

Την κριτική των έργων έκανε η κα Λαμπρινή Μπενάτση, Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, MA of Arts University of Essex, U.K..