ΕΛ.ΑΣ.: Σαρωτικοί έλεγχοι κατά της εγκληματικότητας – Συνελήφθησαν 282 άτομα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

ΕΛ.ΑΣ.: Ελέγχθηκαν συνολικά 21.609 άτομα και 16.181 οχήματα

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 21.609 άτομα και 16.181 οχήματα, ενώ

προσήχθησαν 733 άτομα,
συνελήφθησαν 282 άτομα για διάφορα αδικήματα,
βεβαιώθηκαν 5.232 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
ακινητοποιήθηκαν 93 οχήματα και
κατασχέθηκε 1.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 901 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν 9 άτομα και βεβαιώθηκαν 88 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.,

στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 44 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 6 άτομα και βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και

στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν 8 έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλίας, της Ακαρνανίας και της Ηλείας, σε σημεία με αυξημένη εγκληματικότητα, όπου:

ελέγχθηκαν 341 άτομα,
προσήχθησαν 6 άτομα,
συνελήφθησαν 4 άτομα και
βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 5 για περιβαλλοντική νομοθεσία και 1 για παρεμπόριο.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στα νησιά του Ιονίου, στο Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές των Δήμων Κέρκυρας, Χίου και Λακωνίας ελέγχθηκαν 28 άτομα και βεβαιώθηκε 1 παράβαση για περιβαλλοντική νομοθεσία σε περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Τέλος όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, «οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.