Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ρομά στη Βοιωτία, μετά την απολογία του.

Στον πανικό και τον φόβο του 17χρονου απέδωσε την εκπυρσοκρότηση του όπλου, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να πέσει νεκρός, ο 41χρονος αστυνομικός.

Όπως σημείωσε στο απολογητικό του υπόμνημα, «Ο θάνατος του, οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου μου, χωρίς εγώ ποτέ να πατήσω την σκανδάλη, κατόπιν ενέργειας, πιθανώς από φόβο και πανικό του αείμνηστου θανόντος».

Μετά την απολογία του ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου και το στοιχείο αυτό θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία ενώ και η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξε πως ο θάνατος είχε προέλθει από τον τραυματισμό της αριστερής τραχηλικής χώρας.

Τονίζεται ότι ο 41χρονος που κατηγορείται και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ανέλαβε ο ίδιος την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και λέγεται ότι δεν είχε παρόμοια σπασμωδική αντίδραση ή επιθετική ενέργεια σε τέτοιου είδους ελέγχους ώστε να έχει ελεγχθεί ξανά για κάτι παρόμοιο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, ίσως, στο τραγικό αποτέλεσμα της καταδίωξης συνέβαλε το γεγονός ότι τα τζάμια του αυτοκίνητου ήταν φιμέ και δεν μπορούσε να δει, μέχρι να ανοίξει η πόρτα, ποιοι ήταν μέσα.

Από εκεί και πέρα οι περιγραφές των ανδρών της ΟΠΚΕ είναι σαφείς, αφού σημειώνουν πως ο συνάδελφός τους πυροβόλησε, με τον έναν να λέει ότι η πρώτη αντίδρασή του ήταν να πει “τι έγινε” σαν να μην κατάλαβε τι είχε συμβεί, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο συνάδελφος του αστυνομικού που κατέθεσε, είπε ότι ο 17χρονος πήγε να του πάρει το όπλο και εκείνη την ώρα τον πυροβόλησε.

newpost.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.