Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για κλοπές

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη από τους συναδέλφους του να κλέβει διαμερίσματα Airbnb με… αντικλείδι.

Το απίστευτο για τον αστυνομικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου 2023 με κατηγορίες μεταξύ άλλων, για Παράβαση Καθήκοντος και Εμπορία Ανθρώπων κατά συναυτουργία και μπήκε σε διαθεσιμότητα, εκείνος όχι μόνο δεν πτοήθηκε, όπως αναφέρεται, στα στοιχεία της υπόθεσης αλλά συνέχισε τη δράση του κλέβοντας σπίτια και αποθήκες.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «ενδεικτικό παράδειγμα της ιταμής στάσης και των ταπεινών ενστίκτων που τον διακρίνουν, τυγχάνει το γεγονός ότι σε διάστημα μόλις δύο μηνών μετά τη σύλληψή του, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το να ευρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας, συνέχισε την εγκληματική του δράση παρόλο της ιδιότητας του ως Αστυνομικός και βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη τόσο η ποινική όσο και η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του».

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε απόγνωση καθώς λόγω της διαθεσιμότητας είχε οικονομικά προβλήματα και οι γονείς του δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί.

Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη

Η πρώτη ανώνυμη καταγγελία στις αρχές για τη δράση του, γίνεται λίγες ημέρες, μετά την πρώτη του σύλληψη. Οι συνάδελφοί του αρχίζουν να τον παρακολουθούν για να ανακαλύψουν ότι έκανε κλοπές τη στιγμή που οι ενοικιαστές από τα διαμερίσματα Airbnb απουσίαζαν.

Στον αστυνομικό αλλά και στο συνεργό του αποδίδονται πέντε περιπτώσεις κλοπών.

Η πρώτη προσδιορίζεται στις 8 με 9 Απριλίου και έγινε σε ισόγεια αποθήκη στην οδό Δωδώνης στην Αθήνα. Οι δράστες πήραν από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και μαχαίρια ακόμα και κρέατα. Στο χώρο βρέθηκαν τα αποτυπώματα του αστυνομικού.

Η δεύτερη κλοπή γίνεται στις 24 Δεκεμβρίου σε διαμέρισμα στην Αθήνα όπου οι δράστες πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και εξαρτήματα αυτών. Οι κάμερες έδειξαν ότι ο αστυνομικός και ο συνεργός του βρίσκονταν στην περιοχή. Όπως αναφέρεται ο αστυνομικός λειτουργούσε αρχικά ως «τσιλιαδόρος» ενώ στη συνέχεια με άλλους συνεργούς του πηγαίνουν στο σπίτι όπου αποθήκευαν τα κλοπιμαία. Το απίστευτο είναι ότι αυτά που έκλεβαν, όπως αναφέρεται, τα πωλούσαν στη συνέχεια σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Η τρίτη κλοπή γίνεται στις 6 Φεβρουαρίου και αφορά στην αφαίρεση πορτοφολιού από γυναίκα στην Αθήνα.

Στην τέταρτη κλοπή που γίνεται στις 10 Φεβρουαρίου εισβάλλουν σε σπίτι Airbnb από όπου αφαιρούνται, μία βαλίτσα με αντικείμενα και ένα i-pad.

Η αντίσταση κατά τη σύλληψη

Στην πέμπτη κλοπή που γίνεται στις 17 Φεβρουαρίου η τύχη δεν είναι με το μέρος τους. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός εισβάλλει σε διαμέρισμα Αirbnb όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο συνάδελφός του από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων που τον παρακολουθούσε:

«Στάθμευσε τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα επί της Καρνεάδου. Στη συνέχεια κινήθηκε προς την κεντρική είσοδο της κατοικίας που είχαμε θέσει υπό επιτήρηση, χωρίς να κρατάει κάτι στα χέρια του και άνοιξε το κουτί φύλαξης κλειδιών που βρίσκεται βιδωμένο στον τοίχο και χρειάζεται κωδικό για να ανοίξει, χωρίς όμως να πάρει κάποια κλειδιά από μέσα. Στη συνέχεια άνοιξε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας με κλειδιά που είχε ήδη μαζί του και κινήθηκε προς το ημιυπόγειο και σε συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Χτύπησε το κουδούνι και αφού δεν του άνοιξε κανείς, χρησιμοποίησε τα κλειδιά και άνοιξε την πόρτα του συγκεκριμένου διαμερίσματος».

Σύμφωνα με την κατάθεση ο αστυνομικός βγήκε πέντε λεπτά μετά κρατώντας μία βαλίτσα και ένα τάμπλετ. Πήγε προς το δίκυκλο που είχε και τότε, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού:

«κινήθηκα προς το μέρος του μαζί με τους άλλους συναδέλφους μου, και του δηλώσαμε την ιδιότητά μας προκειμένου να τον ελέγξουμε. Μόλις μας αντιλήφθηκε άφησε το μηχανάκι, τη βαλίτσα και το τάμπλετ στο σημείο και προσπάθησε να φύγει πεζός. Έτρεξα προς το μέρος του προκειμένου να τον ακινητοποιήσω. Μόλις τον πλησίασα, συνέχισε να αντιστέκεται, καθώς με απωθούσε με τα χέρια και τα πόδια του, χωρίς να είναι εφικτή η ακινητοποίησή του».

Ελεύθερος και ο συνεργός
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο συνεργός του, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των αρχών από το 2019 καθώς έχει συλληφθεί για κλοπές αλλά και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο Newpost:

«Οι αποδιδόμενες κατηγορίες εις βάρος του εντολέως μου είναι εντελώς αβάσιμες και αναπόδεικτες. Από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή του στην παρούσα υπόθεση και αποκλειστική σύνδεσή του αποτελεί η γνωριμία του με τον συγκατηγορούμενο. Κατά την απολογία του έπεισε με τους ισχυρισμούς του περί της μη εμπλοκής του και αφέθηκε ελεύθερος.»

newpost.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.