Ελλάδα γιοκ! «Μαχαιριά» από Τζόνσον στον τουρισμό – Καλεί τους Βρετανούς να μην πηγαίνουν σε «πορτοκαλί» χώρες

«Χτύπημα» στις προοπτικές (και) του ελληνικού τουρισμού κατάφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις «πορτοκαλί» χώρες για διακοπές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, σχολιάζοντας τη συζήτηση σχετικά με την κατάταξη που η Βρετανία έχει κάνει στις χώρες ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση λόγω πανδημίας του κορoνοϊού και μετά από τη δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Τζορτζ Γιούστις ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας μπορούν να επισκεφθούν «πορτοκαλί» χώρες για να δουν συγγενείς και φίλους, ήταν απολύτως σαφής.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είναι μία “πορτοκαλί” χώρα. Δεν είναι μία χώρα στην οποία θα πρέπει να πηγαίνουν για διακοπές. Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος για αυτό. […] Αν κάποιοι παρόλα αυτά πάνε σε χώρα της πορτοκαλί λίστας, αν απαραιτήτως χρειάζεται να πάνε για κάποια επείγουσα οικογενειακή ή άλλη έκτακτη υπόθεση, τους παρακαλώ να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να θέτουν εαυτό σε απομόνωση για δέκα ημέρες όταν επιστρέψουν και αυτή η περίοδος απομόνωσης θα επιβάλλεται με πρόστιμα έως και 10.000 λιρών» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από τη βρετανική κυβέρνηση πριν από μερικές ημέρες, στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται, εκτός της Ελλάδας, και χώρες όπως η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Κύπρος. Το Λονδίνο έχει ανακοινώσει ότι θα επανεξετάζει τις τρεις λίστες ανά τρεις εβδομάδες.

pontiki.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.