Έλληνες εικαστικοί στο The Park Ραφήνας για καλό σκοπό (φωτό)

Συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 29 του μηνός η έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων δημιουργιών στον υπέροχο χώρο του The Park στο Πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Από το πρωί στις 11 έως το βράδυ στις 10, μπορείτε να δείτε τα εκθέματα των δημιουργών που συμμετέχουν στην έκθεση, και είναι οι εικαστικοί:

Μαρία Αλεξανδρή, Σπύρος Γκερέκος, Χρύσα Δήμου, Μαρία Θωμοπούλου, Σίσσυ Καρατζά, Μαρία Κατάκη, Ιωάννα Μανώλη, Νατάσα Μποτώνη, Εύα Παρσωτάκη, Υρώ Ρούση, Μανταλένα Τάνη και Γιούλα Τσιάντη,

Κι από χειροτέχνες: Θεοδοσία Γαρεφάλου, Θεοδοσία Ζακυνθινάκη, Ιωάννα Κωνστακοπούλου, Ζωή Περδικάρη, Άννα Χρηστάκη.

Το σημαντικό είναι πως μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους εγκαυματίες της περιοχής μας. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε κάποιους από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση…

ΑΡΣΙΝΟΗ ΜΟΥΤΣΑΚΗ

Είναι συνταξιούχος δικηγόρος, έχει θητεύσει συστηματικά σε δασκάλους ζωγραφικής και αγιογραφίας τα τελευταία 10 χρόνια και έχει λάβει μέρος σε 4 ομαδικές εκθέσεις.

ΓΚΕΡΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μένει στον Βύρωνα. Έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά. Είναι ανώτερο στέλεχος στο δημόσιο τομέα. Ασχολείται με τα εικαστικά εδώ και χρόνια.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΩΛΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από νωρίς ασχολήθηκε με την μεγάλη αγάπη της, την ζωγραφική κοντά σε διακεκριμένους ζωγράφους.
Παρακολούθησε μαθήματα της Ν.Ε.Λ.Ε. για 2 χρόνια. Τώρα μαθητεύει με τον σπουδαίο δάσκαλο Ιωάννη Λαζάρου.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, μεταξύ αυτών και:
– Στη Νομαρχεία Ανατολικής Αττικής
– Στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης
– Για φιλανθρωπικούς σκοπούς:
α) Έκθεση Παμμακάριστου (του κοινωνικού φορέα silicium)
β) Έκθεση Πάρκο Καραμανλή Ραφήνα(του κοινωνικού φορέα silicium).

ΤΑΝΗ ΜΑΝΤΑΛΕΝΗ

Είμαι μέλος της ομάδας ζωγραφικής της Νέας Μάκρης. Έχω λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως στην Νέα Μάκρη, στο Ελληνικό Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, στο Ίδρυμα Τσιχριτση, στο Ίδρυμα Παμμακάριστος, εκθέσεις φιλανθρωπικού σκοπού, στην Μύκονο και εξίσου τα έργα μου βρίσκονται και σε άλλα μέρη του κόσμου όπως …στο Βελγιο, Τσεχία, Αμερική, Γαλλία, Ιταλία.

ΜΑΡΙΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκα στον Πειραιά και από την παιδική μου ηλικία τα παιχνίδια μου ήταν τα χρώματα. Αργότερα ασχολήθηκα σπουδάζοντας το όνειρο του σχεδίου. Τώρα έγινε επάγγελμα κυρίως σε χοντρική πώληση σε καταστήματα. Κοινός παρονομαστής το παιχνίδι με το χρώμα!

ΣΙΣΣΥ ΚΑΡΑΤΖΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Νέα Μάκρη. «Η ζωγραφική είναι μέσο έκφρασης
και δημιουργίας». Από μικρή εκδήλωσε το ενδιαφέρον της στα καλλιτεχνικά. Διδάχτηκε από γνωστούς ζωγράφους του Δήμου, αλλά και δασκάλους της Ν.Ε.Λ.Ε., ζωγραφική, σχέδιο, αγιογραφία, ψηφιδωτό και αργυροχρυσία. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις και ιδιωτικές συλλογές.

ΥΡΩ ΡΟΥΣΗ

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω. Αγαπώ την ζωγραφική και το να την μοιράζομαι με τους άλλους ανθρώπους. Ξεκίνησα ως αυτοδίδαχτη, αργότερα ωστόσο την διδάχθηκα από διαφορετικές σχολές και δασκάλους έως και σήμερα. Δεν σταματώ να εκφράζομαι και να επικοινωνώ μέσα από την ζωγραφική, να πειραματίζομαι με νέες τεχνικές, να μοιράζομαι νέες οπτικές και να συμμετέχω σε εκθέσεις και project που με φέρνουν σε επαφή με τον κόσμο.