Ελληνική μαφία για συμβόλαια θανάτου: «Δεν πάει Έλληνας να αφαιρέσει ζωή με 5.000 ευρώ»

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ «άνθρωπος της νύχτας» «ξεδίπλωσε» στην κάμερα τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και τα φθηνά συμβόλαια θανάτου.

«Πλέον τα πιστόλια κυκλοφορούν λες και είναι δεν ξέρω τι… Κάποτε ένα συμβόλαιο θανάτου ήταν πάνω από 50.000 ευρώ. Τώρα με 5.000 ευρώ μπορείς να βρεις έναν κανίβαλο και να πάει να κάνει την τρέλα του».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν Έλληνες καθώς όπως εξηγεί «δεν πάει Έλληνας να αφαιρέσει ζωή άλλου για 5.000 ευρώ. Μην ακούτε τέτοια πράγματα».

Εξηγώντας τη στρατηγική του οργανωμένου εγκλήματος αναφέρει ειδικά για την Αττική ότι «οι αρχηγοί της μαφίας διοικούν διαφορετικές περιοχές ενώ οι ομάδες τους είναι χωρισμένες ανάλογα με τη δραστηριότητα τους».

«Σίγουρα υπάρχει μια κεφαλή πάντα. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στα μαγαζιά τα παράνομα. Στα μπουζούκια… Υπάρχει το γενικό αφεντικό, αυτό που λέγεται η μεγάλη οικογένεια, η αστυνομία», λέει.

Τα χρήματα που βγάζει η μαφία τα ξεπλένει μέσα από νόμιμες και παράνομες επιχειρήσεις. Ωστόσο, ακόμα και όταν η αστυνομία βρεθεί στα ίχνη τους, οι βαρόνοι της νύχτας γλυτώνουν.

«Μεγάλα κεφάλια πέφτουν στα χέρια της αστυνομίας; Ποτέ. Γιατί; Γιατί κανένας καταστηματάρχης δεν έχει μαγαζί στο όνομα του, δικό του. Απλά. Τα χρήματα κινούν τα πάντα. Άρα είναι οι μπροστινοί αυτοί που πέφτουν πάντα στα χέρια των αρχών… Οπότε τι τον ενδιαφέρει αυτόν; Αυτός θέλει να μαζεύει κάθε μέρα είκοσι, τριάντα πενήντα χιλιάδες. Ο μπροστινός θα πάρει αυτά που έχει συμφωνήσει», λέει ο άνθρωπος της νύχτας.

Όσο για τα αίτια που οδηγούν στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νονών της νύχτας αναφέρει τη διαμάχη ελληνικών και ξένων συμμοριών για τον έλεγχο περιοχών.

«Μπαίνουν και σε άλλους χώρους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μπουν. Είναι χωράφι μας. Δεν μπορεί κανένας να μπαίνει να το καταπατάει».

Για το αν το ξεκαθάρισμα με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις θα τελειώσει σύντομα απαντάει αφοπλιστικά:

«Όχι βέβαια. Δεν τελειώνει. Πως θα τελειώσει. Αφού εμείς οι δύο είμαστε φίλοι αδελφικοί ας πούμε και έρχεται κάποιος και σε σκοτώνει και μου πληγώνει την ψυχή μου. Εγώ τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να περνάει από μπροστά μου και να γελάει;».

Μόνο τον τελευταίο μήνα έγιναν τέσσερις δολοφονίες οι οποίες συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

pronews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.